Plante care nu au nevoie de pamant si apa, doar la Expo Flowers & Garden - intre 18 si 21 aprilie la ROMEXPO

Data publicarii: 17-04-2013 | Diverse

Desi in acceptiunea generala o gradina prespune un spatiu generos, iata ca si cei care locuiesc la bloc pot avea un spatiu verde chiar in apartament.

 Expozitia internationala de flori, amenajari peisagistice si gradinarit - EXPO FLOWERS & GARDEN aduce in premiera la ROMEXPO tipuri de plante care nu necesita ingrijiri speciale, dar nici pamant sau apa. Astfel, chiar si cei mai novici gradinari isi pot infrumuseta locuinta cu un colt verde ce cu siguranta va atrage aprecierile vizitatorilor.

 Concepute de membrii Studioului POTECA, obiectele de design cu plante pentru interior isi propun sa aduca natura in orice spatiu, fie locuinta sau birou.

Plantele aerofite folosite in aceste obiecte nu au nevoie de apa sau pamant, precum plantele obisnuite, acestea hranindu-se cu nutrienti si umezeala din aer. Dar cea mai importanta caracteristica a acestor plante este faptul ziua isi inchid epiderma, ca apoi noaptea sa o redeschida pentru a absorbi dioxdul de carbon si pentru a elibera oxigen.

 Provenind din Guatemala si Malaezia, acestea vor fi aduse in premiera in Romania in cadrul Targului EXPO FLOWERS & GARDEN. « Ne-am propus sa aducem verdele in casa fiecaruia dintre noi, indiferenet de spatiul de care dispunem. Obiectele create de noi au un aspect inedit si se potrivesc oricarui timp de ambient, fie el mai modern sau clasic » declara Alexandru Gheorghe, arhitect peisagist in cadrul Studioului POTECA.

 Tot in cadrul acestui eveniment, vizitatorii pot asista la demonstratii de amenajari peisagistice sau pot lua parte la seminarii si workshop-uri ce vor oferi informatii importante despre cum orice spatiu se poate transfroma intr-o gradina de vis.  Tendintele din Romania, dar si din Europa, in amenajarea spatiilor verzi, mobilier pentru gradina, variate tipuri de plante si arbusti, specialisti din domeniu - toate acestea sunt de gasit timp de patru zile la ROMEXPO.

 In aceeeasi perioada cu EXPO FLOWERS & GARDEN la ROMEXPO mai au loc targurile : COSNTRUCT EXPO, AMBIENT EXPO, ROMTHERM si ANTIQUE MARKET.