Gaura de 560 mld dolari in tezaurele bancilor centrale. Vezi cine e 'vinovatul'

Data publicarii: 18-04-2013 | Finante-Banci

Rezervele de aur detinute de bancile centrale din intreaga lume s-au ieftinit, pe ansamlul lor, cu 560 miliarde de dolari din cauza deprecierii drastice a pretului la metalul galben, scrie Bloomberg.

In total, depozitele bancilor centrala adapostesc 31.695 tone de aur, adica 19% din totalul rezervelor mondiale de metal galben. In prima zi a saptamanii, pretul aurului a coborat, pentru prima data in ultimii doi ani, sub pragul psihologic de 1.400 de dolari/uncie. A fost cea mai accelerata depreciere din ultimii 30 de ani, o evolutie care a socat lumea financiara.

La inceputul anului, aurul valora peste 1.700 de dolari/uncie, iar majoritatea expertilor si a marilor investitori in metal galben priveau cu optimism spre viitor, asigurand ca in urmatoarele luni pretul acestui activ considerat refugiu va atinge 2.000 de dolari, limita pe care nu a putut-o trece in 2011, cand s-a oprit la 1.923,7 dolari. Degringolada a inceput la sfarsitul saptamanii trecute, accentuandu-se luni. Miercuri, piata aurului a marcat o usoara revigorare, cotatiile ridicandu-se la 1.378 dolari/uncie.

Integral pe InComeMagazine.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: