O delegatie a CE se va deplasa la Bucuresti pentru discutii pe tema deblocarii POS CCE

Data publicarii: 19-04-2013 | Finante-Banci

O delegatie a Comisiei Europene se va deplasa la Bucuresti, la sfarsitul lunii aprilie, pentru discutii cu oficiali romani pe tema deblocarii Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice, sistat in 2012, potrivit unui comunicat transmis joi de Ministerul Economiei.

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, s-a intalnit joi cu ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, si cu ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism, Maria Grapini, pentru a evalua stadiul indeplinirii obligatiilor asumate in cadrul planului de actiuni convenit cu Comisia Europeana pentru deblocarea POS CCE. 

La intalnire au participat secretarul de stat in ME, Adrian Ciocanea, precum si reprezentanti ai Autoritatii de Management pentru Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice. 

In cadrul discutiilor de la Ministerul Economiei, au fost analizate masurile luate de AM POS CCE pentru remedierea deficientelor semnalate de autoritatile europene si s-a convenit includerea acestora intr-un document de prezentare catre Comisia Europeana. 

Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice vizeaza cresterea productivitatii intreprinderilor romanesti pentru reducerea decalajelor fata de UE si acopera domeniile productie (in special IMM-uri), cercetare/dezvoltare, IT si comunicatii, energie.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: