ING continua demersurile de informare a participantilor din sistemul privat de pensii, simplificand si aducand imbunatatiri scrisorii anuale de informare

Data publicarii: 19-04-2013 | Finante-Banci

Cei peste 1,74 milioane de participanti ai Fondului de Pensii Administrat Privat ING vor primi pana la sfarsitul lunii aprilie a.c. scrisoarea anuala de informare, cu un continut extins si imbunatatit care asigura intelegerea in detaliu a informatiilor incluse. Concret, pe langa datele importante referitoare la situatia contului personal la sfarsitul anului 2012, datele despre fond si cele referitoare la societatea de administrare a fondului, informarea anuala include si o sectiune cu explicatii simple ale termenilor financiari folositi. Sunt explicati termeni precum contributia platita, contributia neta, valoarea unitatii de fond, numarul unitatilor de fond alocate pe luna si cumulat la sfarsitul lunii, valoarea activului personal in ultima zi a lunii. Explicatiile sunt oferite intr-un limbaj non-tehnic si, pentru o intelegere cat mai intuitiva, sunt folosite analogii cu elemente comune tuturor cititorilor.

In plus, pentru a adapta procesul de informare la nevoile actuale ale participantilor, fiecare dintre cei care figureaza in baza de date cu adresa de e-mail va primi, anterior scrisorii in format fizic, un mesaj electronic cu un sumar al principalelor informatii. In aceeasi directie, ING pune la dispozitia participantilor portalul myING.ro, o platforma online sigura si usor de utilizat, unde gasesc in orice moment toate informatiile de care au nevoie despre contributiile lor la Pilonul II. 

Nevoia acestor schimbari a fost identificata printr-un studiu realizat in 2012, dupa expedierea precedentei scrisori anuale de informare.

"Pentru participantii din sistemul privat de pensii este important sa inteleaga ceea ce se intampla cu contributiile lor si cu activul personal - bani care le apartin si se vor intoarce la ei la varsta pensionarii. Dat fiind ca participarea in sistemul de pensii administrate privat nu presupune costuri si eforturi suplimentare pentru participanti, multi lasa inca la voia <<loteriei>> alegerea fondului si nu inteleg pe deplin beneficiile acestei forme de economisire pentru pensie. Ne dorim ca, prin demersurile de informare si educare pe care le desfasuram pe tot parcursul relatiei cu clientii nostri, sa contribuim la crearea unei imagini clare a pensiilor administrate privat”, a declarat Marius Popescu, director general ING Pensii SAFPAP. 

Ultimele stiri pe BankNews.ro: