Proiecte comune in beneficiul oamenilor de afaceri - perspective ale cooperarii romano - peruane prin Camerele de Comert si Industrie

Data publicarii: 22-04-2013 | Afaceri

In cadrul primei vizite de curtoazie realizate la Palatul Camerei de Comert Nationale, Excelenta Sa Presedintele Camerei de Comert Peruano-Romane, Domnul Eduardo Samaniego a propus Camerei de Comert Nationale, cea mai puternica organizatie reprezentativa a mediului de afaceri si voce a intreprinzatorilor la nivel national prin Camerele de Comert si industrie Judetene, organizarea unui eveniment de amploare in a doua perioada a lunii mai, avand drept scop impulsionarea schimburilor comerciale dintre Romania si Peru, in conditiile intrarii in vigoare la data de 1 martie a acordului de liber-schimb UE-Peru si al interesului partii peruane pentru domenii precum constructia de micro-hidrocentrale, industria feroviara, minerit, material rulant, design si constructie navala.

Evenimentul ce se va desfasura la Palatul Camerei Nationale, in organizarea Camerei de Comert a Romaniei si a Camerei de Comert Peruano-Romane, cu sprijinul Ambasadei Peru la Bucuresti "se doreste a fi un Forum de afaceri, in cadrul caruia sa se identifice oportunitati de cooperare punctuale intre oamenii de afaceri peruani si romani, primul dintr-o serie de actiuni menite sa promoveze oportunitatile din cele doua piete, intr-un context foarte favorabil la nivel mondial - statele UE au investit 385 miliarde de Euro in statele Americii Latine, fiind principalul investitor in zona, comertul bilateral UE-CELAC ridicandu-se la 202 miliarde Euro, in 2012, 6% din comertul exterior al statelor UE”, a precizat E.S. Presedintele Camerei de Comert Peruano-Romane, Domnul Eduardo Samaniego.

La randl sau, Insarcinatul cu Afaceri al Ambasadei Peru in Romania, Domnul Carlos Cueto a vorbit despre contextul deosebit de favorabil al cooperarii romano-peruane, subliniind ca "exista oportunitati in Peru pentru valorificarea industriilor romanesti, o piata capabila sa investeasca in tehnologia romaneasca, valoroasa, bine cunoscuta pe continentul latino-american. Am incredere ca vom dezvolta multe proiecte comune de succes si sunt incantat ca am gasit in Camera de Comert Nationala a Romaniei un partener”. 

Conducerea Executiva a Camerei de Comert Nationale a multumit delegatiei peruane pentru vizita, asigurand totodata Inaltii oaspeti de toata cooperarea, in scopul reusitei actiunilor bilaterale, de promovare, planificate. "Sunt bucuroasa ca avem aceasta reuniune astazi, intalnirea noastra incadrandu-se intr-un firesc al relatiilor Camerei Nationale cu Misiunile Diplomatice, carora Camera de Comert si Industrie a Romaniei le acorda o importanta deosebita. In 2009 am initiat organizarea Galei in onoarea Corpului Diplomatic acreditat la Bucuresti, care celebreaza momentul infiintarii primelor Camere de Comert din Romania, in anul 1864, prin Inaltul Decret al Domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Evenimentul constituie o recunoastere a meritelor deosebite ale emisarilor diplomatici acreditati la Bucuresti, la acea vreme”, a mentionat Doamna Cornelia Liliana Stefanescu, Sef Cancelarie si al Executivului Camerei de Comert Nationale.

Camera Nationala a prezentat partii peruane detalii despre organizarea si functionarea Sistemului Cameral romanesc, demersurile importante realizate de Camera Nationala la nivelul Autoritatilor si pe plan international, in vederea promovarii intereselor mediului de afaceri, intalnirea incheindu-se cu o vizita a Palatului Camerei de Comert Nationale, in marja organizarii Forumului de afaceri bilateral din luna mai a.c.