Millennium BCP si-a vandut divizia din Grecia catre Piraeus Bank

Data publicarii: 22-04-2013 | Finante-Banci

Cel mai mare grup bancar portughez, Banco Comercial Portugues SA, prezent si pe piata din Romania, a anuntat luni ca a semnat un acord privind vanzarea subsidiarei sale din Grecia catre Piraeus Bank SA, transmite The Wall Street Journal.

BCP a precizat ca Piraeus Bank va plati un milion de euro pentru Millennium Bank-Greece, dupa ce BCP isi va recapitaliza divizia din Grecia cu 400 milioane de euro. Divizia din Grecia a Millennium BCP a demarat operatiunile in anul 200 si in prezent a ajuns la o retea de 120 de sucursale si 1.200 de angajati. 

Banco Comercial Portugues a beneficiat anul trecut de ajutorul guvernului pentru a-si imbunatati capitalizarea, iar divizia sa din Grecia, denumita Millennium Bank, a inregistrat pierderi ca urmare a problemelor economice cu care se confrunta Grecia. 

Piraeus Bank a devenit al doilea mare grup bancar din Grecia dupa ce a preluat partile sanatoase ale ATEbank, Geniki Bank (divizia din Grecia a Societe Generale) precum si diviziile din Grecia ale bancilor cipriote: Bank of Cyprus, Cyprus Popular si Hellenic Bank. 

Millennium Bank, care face parte din Banco Comercial Portugues (BCP), si-a inceput activitatea pe piata romaneasca la 11 octombrie 2007, prin deschiderea simultana a 39 de sucursale, in Bucuresti si in opt orase din tara. Banca se adreseaza atat populatiei, cat si companiilor. 

Sursa: AGERPRES