Bank of Cyprus Romania va ramane, cel mai probabil, inchisa si in urmatorele zile

Data publicarii: 23-04-2013 | Finante-Banci

Sucursala Bank of Cyprus din Romania va ramane, cel mai probabil, inchisa si in urmatorele zile, pana la definitivarea unei solutii pentru transferul depozitelor sub jurisdictie romaneasca, au declarat pentru MEDIAFAX surse bancare.

Activitatea Bank of Cyprus Romania a fost oprita initial pentru o saptamana, incepand cu data de 1 aprilie, pentru a se identifica o solutie de vanzare a sucursalei. Banca centrala a Ciprului a decis sa prelungeasca cu doua saptamani perioada de inactivitate, pana pe 22 aprilie inclusiv, pentru a se putea incheia un acord de preluare cu unul dintre ofertantii dispusi sa cumpere banca.

Surse bancare au declarat pentru MEDIAFAX ca banca centrala a Ciprului a respins miercurea trecuta ofertele depuse de Banca Transilvania si Raiffeisen Bank pentru preluarea totala sau partiala a sucursalei Bank of Cyprus si cauta alternative de transfer in Romania a depozitelor de la unitatea locala, care au coborat sub 100 milioane euro.

Activele inregistrate in sucursala din Romania insumeaza circa 450 de milioane euro, din care putin peste 350 milioane euro reprezinta credite.

Integral in Mediafax.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: