Agricover IFN ia 70 mil. lei de la Eximbank si vrea sa se extinda in afara Romaniei

Data publicarii: 24-04-2013 | Finante-Banci

EximBank si grupul Agricover au incheiat un acord de finantare in cadrul caruia banca va acorda Agricover Credit IFN un imprumut in valoare de 70 de milioane de lei (peste 15,5 milioane de euro) pentru asigurarea resurselor necesare finantarii agriculturii.

"Parteneriatul cu Agricover completeaza competentele tehnice ale EximBank prin echipa mobila de vanzari Agricover Credit IFN care detine expertiza financiara in relatia cu fermierii. Aceasta colaborare ne permite o finantare indirecta semnificativa a fermierilor locali in conditii de maxima eficienta. EximBank este capabila sa multiplice acest model de finantare, care incurajeaza consolidarea agribusiness-ului romanesc, si in alte domenii de activitate pentru ca, desi suntem inca perceputi ca banca exportatorilor, in acest moment portofoliul de produse ne permite sa sustinem orice tip de societate comerciala, fie ca este IMM sau companie mare, deruleaza tranzactii internationale, ori se adreseaza numai pietei interne", a declarat Traian Halalai, presedintele EximBank.

Grupul Agricover se plaseaza ca un integrator intre fermieri si industria alimentara, avand peste 3.000 de clienti fermieri - care detin circa o cincime din totalul suprafetelor arabile utilizate din Romania - si peste 110 clienti in industria procesatoare - de la morarit si panificatie, pana la furaje si industria carnii.

Integral in Wall Street

Ultimele stiri pe BankNews.ro: