BNR: Problema Bank of Cyprus, rezolvata. Depozitele intra sub legea romaneasca

Data publicarii: 24-04-2013 | Finante-Banci

Sucursala Bank of Cyprus va ramane inchisa pana joi pentru "proceduri tehnice", iar depozitele vor trece sub protectia legii bancare romanesti si vor fi garantate de Fon-dul de Garantare din Romania, a declarat Adrian Vasiles-cu, consilier al guvernatorului BNR Mugur Isarescu.

"Problema a fost rezolvata. Toate depozitele de la sucur-sala Bank of Cyprus din Romania sunt in siguranta. Toa-te depozitele vor intra sub protectia legii romanesti. S-a perfectat «solutia». Termenul de suspendare a activitatii subsidiarei a fost prelungit cu doua zile pentru proceduri teh-ni-ce", a spus Vasilescu pentru ZF. El nu a oferit detalii pri-vind modalitatea de transfer al depozitelor sub jurisdictie roma-neasca.

  Depozitele din conturile Bank of Cyprus, care au coborat sub 100 mil. euro, vor fi garantate in limita a 100.000 de euro pe deponent de catre Fondul de Garantare a Depo-zi-te-lor Bancare din Romania. Sucursala locala a Bank of Cy-prus urma sa isi reia ieri operatiunile cu clientela, dupa trei saptamani in care activitatea a fost intrerupta. Insa, termenul de suspendare a fost prelungit cu doua zile, pana joi.

Integral in ZF.ro