Directorul FMI si presedintele Bancii Mondiale, asteptati in viitorul apropiat la Bucuresti

Data publicarii: 26-04-2013 | Finante-Banci

Directorul Fondului Monetar International, Christine Lagarde, si presedintele Bancii Mondiale, Jim Yong Kim, sunt asteptati in lunile urmatoare la Bucuresti, a anuntat, joi, premierul Victor Ponta.

"Vreau sa va spun ca in Romania urmeaza sa vina presedintele Bancii Mondiale - vine lua viitoare; vine doamna Lagarde, presedinta FMI in luna iunie, daca nu ma insel. Toate lucrurile acestea inseamna niste mici piese in acel puzzle si nu doar vizita in Germania sau vizita la Varsovia pentru a ma vedea cu premierul Donald Tusk sau vizita in Spania (conteaza - n.r.). Toate aceste lucruri inseamna incredere. Traim intr-o lume globala in care nu poti sa zici ca 'nu ma intereseaza ce se intampla dincolo de granitele mele'", a spus Victor Ponta la Digi24. 

El a aratat ca investitiile, pietele castigate se traduc in locuri de munca si venituri la buget. 

La remarca moderatorului ca increderea se pierde usor, dar e foarte greu sa o recastigi, Ponta a raspuns ca atat el, cat si presedintele Traian Basescu, au inteles ca "orice nou conflict intern va costa Romania foarte mult". 

In context, premierul a reiterat ca in cursul acestui an ar putea avea o intalnire cu cancelarul german Angela Merkel si a apreciat ca "relatia politica cu Germania s-a schimbat in bine si se va schimba in continuare". 

Sursa: AGERPRES