Andrea Bocelli, Michael Bolton, Megadeth si Depeche Mode vor putea fi vazuti in luna mai la Bucuresti

Data publicarii: 30-04-2013 | Lifestyle

Concertele pe care Andrea Bocelli si trupa Depeche Mode le vor sustine in luna mai la Bucuresti sunt doua dintre cele mai asteptate evenimente ale anului din Romania.

La fel de asteptate de fani sunt si show-urile pe care le vor sustine in Capitala Michael Bolton, Megadeth, trupa Voca People, proaspat infiintata formatie Rezident Ex, precum si concertul acustic al formatiei Celelalte Cuvinte. 

In prima zi a lunii, trupa Rezident Ex, cu Ovidiu Ioncu Kempes (solist vocal), Tavi Iepan (chitara), Christian Podratzky (bass), Matthias Lange (chitara), Florin Cvasa (tobe) si Adrian Popescu (chitara), va lansa primul album al formatiei, "Alpha", in cadrul unui concert pe care-l va sustine in True Club din Bucuresti. Ei vor mai putea fi vazuti cu acelasi concert pe 3 si 4 mai la Timisoara (Club Daos) si Arad (Club Flex). 

Pe 3 mai, la Arenele Romane din Capitala, suedezii de la Dark Tranquillity, una dintre cele mai respectate trupe ale subgenului death metal melodic, vor sustine un concert extraordinar cu ocazia lansarii albumului "Construct". 

In aceeasi zi, in clubul Control, va concerta si trupa spaniola de darkwave/gothic/experimental The Eternal Fall. 

Dupa ce in luna aprilie a fost nevoita, din cauza unor probleme de sanatate, sa-si amane concertul, finlandeza Tarja Turunen revine la Sala Palatului pe 7 mai pentru o reprezentatie alaturi de bateristul Mike Terrana. Alaturi de cei doi pe scena se va afla si o orchestra de exceptie formata din 70 de instrumentisti. Concertul face parte din turneul "Beauty and the Beat Tour 2013". 

Trupa romaneasca de rock alternativ Urma va putea fi ascultata intr-un concert acustic pe 10 mai la Cinema Patria din Bucuresti. Formatia pregateste un show de peste 90 de minute, ce se inscrie in seria de evenimente MTV Unplugged. 

Pe 13 mai, Sala Palatului din Bucuresti va fi gazda evenimentului special "The Beatles interpreted by Bucharest Symphony Orchestra". Cunoscuta pentru proiectele si initiativele muzicale iesite din comun, Orchestra Simfonica Bucuresti va aduce de data aceasta in fata publicului roman muzica, versurile, actualitatea legendarei trupe din Liverpool, piesele fiind reorchestrate si interpretate in maniera clasica. Orchestra va fi insotita de un tobosar si de un cor format din 15 voci. 

Concertul pe care formatia Depeche Mode il va sustine pe 15 mai pe Arena Nationala din Bucuresti si care va beneficia de o productie impresionanta, anuntandu-se a fi unul dintre cele mai mari evenimente muzicale ale anului 2013 din tara noastra, va fi deschis de trupa britanica F.O.X., aleasa chiar de managementul Depeche Mode. 

Printre melodiile care se vor auzi pe Arena Nationala se numara "Just Can't Get Enough", "People Are People", "Master and Servant" sau "Personal Jesus". 

In perioada 15-19 mai, pe scena Salii ArCuB din Bucuresti revin, pentru o serie de sapte spectacole, "extraterestrii" de la Voca People. 

Un alt spectacol de exceptie va fi sustinut pe 16 mai la Sala Palatului de Michael Bolton. Artistul, castigator a doua premii Grammy, revine pentru a treia oara la Bucuresti, fanii avand posibilitatea sa asculte din nou piese precum "A love so beautiful", "How am I suppose to live without you" sau "When a man loves a woman". 

Pe 17 mai, la Teatrul Odeon va avea loc concertul unuia dintre cei mai buni trompetisti romani, Emil Bizga, alaturi de Jazz Orchestra si cu A.G. Weinberger invitat special. Stilul muzical al lui Emil Bizga se caracterizeaza printr-un amalgam de experiente diverse alaturi de orchestre de muzica clasica sau de jazz, o mixtura de sunete contrastante, inedite pentru jazzul modern. 

Unul dintre cei mai apreciati chitaristi la nivel mondial, Joe Satriani, va putea fi vazut in premiera in Romania intr-un concert la Sala Palatului din Capitala pe 20 mai. 

Pe 21 mai, tot la Sala Palatului, Tudor Gheorghe va sustine concertul special "Primavara Simfonic - Dupa 10 ani". Artistul va fi acompaniat pe scena de Marius Hristescu (dirijor si orchestrator). 

Una dintre cele mai cunoscute si apreciate trupe de rock din lume, Megadeth, va putea fi revazuta la Bucuresti pe 22 mai, la Arenele Romane. Trupa creata de Dave Mustaine este la al patrulea concert pe care il sustine in Romania. 

Celebrul tenor italian de pop opera si cantaret de opera Andrea Bocelli va concerta pe 25 mai la Complexul Romexpo din Bucuresti. Datorita cererii mari de bilete pentru concertul Andrea Bocelli, organizatorii au hotarat mutarea evenimentului la Romexpo, fiind necesara totodata si schimbarea datei concertului. Astfel, primul concert Andrea Bocelli de la Bucuresti va avea loc pe 25 mai, si nu pe 10 mai, asa cum fusese anuntat initial. 

Fanii indragitului tenor vor avea ocazia sa asculte live "Con te Partiro", "Vivo Per Lei", "Besame Mucho" sau "Nessun Dorma". 

Trupa Alternosfera va incheia turneul national "Epizodia" printr-un concert special la Arenele Romane din Bucuresti, pe 15 mai. Turneul, inceput tot la Bucuresti, printr-un concert in The Silver Church, pe 14 martie, este in plina desfasurare prin mai multe orase din tara. 

Luna mai se va incheia cu concertul acustic "Trup si suflet" al formatiei Celelalte Cuvinte, care va avea loc la Sala Palatului, pe 30 mai. Membrii trupei vor prezenta cu aceasta ocazie un concept nou de concert.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: