Scriitorul roman Elisei Virgil, premiat de Societatea Literara din Madrid

Data publicarii: 14-05-2013 | Lifestyle

Scriitorul roman Elisei Virgil a primit duminica, 12 mai 2013, premiul pentru literatura "Scriitori din Est”, locul al doilea, in valoare de 3000 de Euro, acordat de Noua Societate Literara din Madrid. Cartea autorului roman a atras atentia criticilor, cu ocazia Saptamanii Cartii 2013, eveniment organizat de Prefectura orasului Madrid. Saptamana Cartii s-a desfasurat la Facultatea de Filologie a Universitatii Complutense din capitala Spaniei. 

Elisei Virgil a asistat, pe 14 aprilie, la prezentarea romanului sau "El Triangulo de la Felicidad" (Triunghiul Fericirii), organizata de Editura Niram Art, in Espacio Niram din Madrid. Cartea, aflata la a doua editie, face parte din Colectia Propuneri, coordonata de Tudor Serbanescu, artist roman recunoscut pentru opera sa in Spania, iar coperta a fost creata de artistul plastic spaniol Ivan Miedho. Romanul, tradus de Fabianni Belemuski, a atras atentia publicului si a criticilor, care l-au comparat pe Virgil cu Juan Jose Millas si Vintila Horia, scriitor care si-a petrecut o buna parte din viata in Peninsula Iberica.    

Elisei Virgil a afirmat ca scrierile sale fac parte din bogatia culturala din Estul Europei, inca neexploatata suficient in Occident. "Sunt foarte multumit de premiul pe care l-a primit "Triunghiul Fericirii", premiu care inseamna pentru mine o surprinzatoare recunoastere a literaturii romane in Occident”, a mai semnalat Elisei Virgil, intr-un interviu pentru Union Radio Madrid. 


Ultimele stiri pe BankNews.ro: