Graba si pasiunea vitezei sunt responsabile pentru moartea sau accidentarea prea multor cetateni romani

Data publicarii: 25-06-2013 | Diverse

Federatia Patronatelor din Turism si Servicii (FPTS) transmite sincere condoleante familiilor victimelor din accidentul rutier produs in Muntenegru. Este o drama umana care ne obliga pe toti sa fim solidari in compasiune cu familiile lovite de tragedie.

In acelasi timp, FPTS atrage atentia asupra cauzelor care au dus la tragicul eveniment. Vacantele trebuie sa fie motiv de relaxare si incantare, nu o goana nebuna si o demonstratie de viteza. Ca si in cazul accidentelor cu microbuzele mortii pe rutele interne, graba si pasiunea vitezei sunt responsabile pentru moartea sau accidentarea prea multor cetateni romani.

Solicitam Guvernului Romaniei sa declare zi de doliu national in memoria victimelor acestui accident. De asemenea, facem un apel public catre toti operatorii de transport rutier intern si international sa devina constienti de riscurile pe care le presupune viteza excesiva si sa ia masuri drastice de verificare a conducatorilor auto si de respectare a regulilor de circulatie. Goana dupa profit si dorinta de a ajunge la destinatie cat mai repede pot avea repercursiuni fatale. Este nevoie de aceea de o schimbare de mentalitate la nivelul celor care gestioneaza transportul rutier de orice natura pentru ca asemenea tragedii sa nu mai aiba loc niciodata.

Dan Matei Agathon, Presedinte Federatia Patronatelor din Turism si Servicii (FPTS)

Ultimele stiri pe BankNews.ro: