Crescatorii de vaci de lapte si de carne din zonele defavorizate pot depune cererile de sprijin pana pe 15 iulie
Data publicarii: 04-07-2013 | Finante-BanciCrescatorii de vaci de lapte si de carne din zone defavorizate mai pot depune cererile de plata aferente anului 2013 pentru obtinerea ajutorului specific pana pe data de 15 iulie 2013, a anuntat, miercuri Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA).
"Potentialii beneficiari pot depune in perioada 10 iunie - 15 iulie 2013 cererile de plata aferente anului 2013 in cadrul 'Schemei de ajutor specific acordat producatorilor de lapte si de carne de vita din zonele defavorizate', finantata din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA). De acest sprijin comunitar pot beneficia crescatorii de vaci de lapte si/sau de bivolite de lapte si/sau de taurine din rase de carne si/sau metisii cu rase de carne", se arata intr-un comunicat al APIA, remis AGERPRES.
Solicitantii trebuie sa depuna o cerere per beneficiar pentru toate exploatatiile detinute (cu cod de exploatatie inregistrat in RNE al ANSVSA), la centrul judetean APIA pe a carui raza teritoriala se afla exploatatia cu cel mai mare numar de animale.
Conditiile generale pe care trebuie sa le indeplineasca fermierii vizeaza localizarea exploatatiilor in zonele defavorizate din Romania, bovinele din exploatatiile pentru care beneficiarul solicita ajutor specific sa fie identificate si inregistrate in Registrul National al Exploatatiilor - RNE, iar solicitantii trebuie sa detina registrul individual al exploatatiei, actualizat in conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) nr.1760/2000.
Potrivit APIA, pentru cei care detin vaci de lapte, conditiile specifice vizeaza ca beneficiarii sa fie inregistrati in sistemul de administrare a cotelor de lapte, iar ajutorul specific se poate solicita pentru un numar cuprins intre doua si 15 capete vaci de lapte inclusiv, pe beneficiar. De asemenea, vacile de lapte pentru care se solicita ajutor specific trebuie mentinute pe o perioada de retinere de 6 luni de la data limita de depunere a cererilor (16 iulie 2013 - 15 ianuarie 2014), la adresa exploatatiei/locatiei mentionata in cerere. Ajutorul specific pentru vaci de lapte se acorda anual.
Pentru bivolite de lapte se poate solicita ajutor specific pentru un efectiv de maximum 50 capete pe beneficiar. Acestea trebuie mentinute pe o perioada de retinere de 6 luni de la data limita de depunere a cererilor (16 iulie 2013 - 15 ianuarie 2014) la adresa exploatatiei/locatiei mentionata in cerere. Ajutorul specific pentru bivolite de lapte se acorda anual.
Pentru taurine din rase de carne se solicita ajutor specific pentru un efectiv total de animale de maxim 90 capete pe beneficiar. Acest ajutor se acorda o singura data pentru categoria de varsta a animalului, pentru tineretul mascul si/sau femele care are varsta de maximum 25 de luni la data iesirii din exploatatie cuprinsa in perioada 01 august a anului calendaristic precedent - 15 iulie a anului in care se solicita ajutorul specific, respectiv maximum 25 de luni la data de 15 iulie a anului in care se solicita ajutorul specific, pentru tineretul existent in exploatatie. De asemenea, sprijinul se acorda anual pentru vaci din rase de carne si pentru vaci metise cu rase de carne si o singura data in viata, pentru taurii din rase de carne din specia taurine.
Nerespectarea conditiilor de eligibilitate mentionate precum si nerespectarea cerintelor legale in materie de gestionare (SMR) privind mediul, identificarea si inregistrarea animalelor in cadrul schemelor si masurilor de sprijin pentru agricultori in Romania poate atrage, dupa caz, reducerea/excluderea de la plata, respectiv penalitati/sanctiuni multianuale, in conformitate cu OMADR nr. 174/2013.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Pluriva investeşte 250.000 de euro într-un asistent virtual AI, dedicat companiilor din România
- Ciprian Pop preia conducerea Allianz-Țiriac Pensii Private
- PLG Group preia 100% din Bilete.ro, Entertix.ro și Myticket.ro
- FintechOS l-a cooptat pe Sorin Mirea, un manager cu 20 de ani în industria bancară, pentru a accelera creșterea companiei în Europa Centrală și de Est
- Sondaj Cargus: 63% dintre romani aleg magazine online locale, indiferent de generatie, pentru livrarea mai rapida si returul mai facil
- Opinie Deloitte: Frana brusca pe cheltuielile publice – cu ce conditii vine „pasuirea” de la Comisia Europeana?
- EY Romania: 58% dintre investitori preconizează că atractivitatea României se va ameliora în următorii trei ani
- Studiu Deloitte: 2/3 dintre angajatorii din Romania considera foarte important echilibrul dintre agilitatea necesara dezvoltarii afacerii si stabilitatea de care au nevoie angajatii
- Studiu Deloitte: cantitatea de materii reciclate intrate in economiile lumii creste usor, dar indicele global de circularitate scade, pe fondul consumului galopant de resurse si materii prime virgine
- DAN AIR a efectuat primul zbor comercial pe ruta București - Damasc
- Virgil Șoncutean primește al patrulea mandat la conducerea Allianz-Țiriac Asigurări
- EY Romania: Tehnologia cloud reprezinta cea mai avansata si raspandita solutie emergenta in companiile din Romania
- OLX Group anunta vanzarea companiei KIWI Finance catre Partners Financial Services
- Schneider Electric o numește pe Esther Finidori în funcția de Chief Sustainability Officer
- 3 din 5 tineri nu au cumpărat până acum o asigurare 100% digitală. Generația Z vrea procese digitale rapide și produse simple, la costuri mici, pentru a cumpăra online