Victor Ponta: Vom face cererea pentru un nou acord cu FMI, in aceleasi conditii
Data publicarii: 05-07-2013 | Finante-BanciPremierul Victor Ponta a anuntat ca in sedinta de Guvern de joi urmeaza sa fie adoptat un memorandum prin care se ia act in mod oficial de incheierea cu bine a acordului cu Fondul Monetar International si a adaugat ca se va face cererea pentru un nou acord, in aceleasi conditii.
"Avem astazi un memorandum prin care in mod oficial luam act de incheierea cu bine a acordului cu Fondul Monetar International, Comisia Europeana si Banca Mondiala. Eu cred ca este un lucru bun pentru Romania ca am incheiat cu bine si va multumesc tuturor celor care ati facut eforturi, vorbesc de toti ministrii care ati fost implicati, si nu stiu de ce s-ar fi bucurat atatia sa dam gres, de parca murea doar capra noastra, nu murea toata capra tarii! Ma bucur ca s-a incheiat cu bine si o sa va autorizam in mod oficial sa facem cererea pentru un nou acord, in acelasi conditii, adica, nu luam bani, nu ne trebuie bani, avem posibilitatea sa ne imprumutam pe pietele private, dar pentru niste scopuri si niste obiective pe care dupa aceea le veti negocia, probabil, dupa vizita doamnei presedinte Lagarde", a precizat premierul, la inceputul sedintei de Guvern.
Directorul general al Fondului Monetar International (FMI), Christine Lagarde, va vizita Romania in perioada 15-16 iulie, aceasta urmand sa fie prima sa vizita la Bucuresti dupa numirea in functia de director al FMI, in luna iulie 2011, a informat FMI, printr-un comunicat de presa, pe 3 iulie.
Victor Ponta a declarat pe 30 iunie pentru postul public de televiziune ca ar fi bine ca Romania sa aiba in continuare un acord preventiv cu Fondul Monetar International, in contextul in care acordul recent s-a incheiat cu succes, fara ca Romania sa ia bani de la FMI, iar acum se poate imprumuta la dobanzile cele mai scazute din istoria tarii.
"Romania nu doar ca nu a mai avut nevoie de banii de la FMI. Noi am incheiat cu bine acest acord, dar nu am tras niciun dolar din acel buffer, insa am indeplinit acordul fara sa luam bani, am inceput reformele structurale, ne imprumutam la dobanzile cele mai ieftine din istoria Romaniei si destul de bune fata de multe alte tari europene, sa zic mai avansate decat Romania, ultima data am fost sub cinci, ceea ce nu reusisem in vremurile considerate bune. Din 2011 era peste sase dobanda", a spus premierul.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări