Pariul pe dolarul american este tot mai mai atractiv pentru speculatori si analisti
Data publicarii: 08-07-2013 | Finante-BanciDolarul american (USD) este pus "intr-o postura tot mai atractiva" de doua fenomene care se petrec simultan in aceasta perioada, potrivit analistului Mihai Nichisoiu, de la casa de brokeraj Tradeville. Pariul pe cumpararea dolarului promite o rata risc / beneficiu "extrem de atractiva".
"Revolutia sectorului energetic (din SUA) genereaza un castig de competitivitate la care industria americana putea doar sa viseze in urma cu cativa ani. Iar Rezerva Federala (FEDeral Reserve, banca centrala a SUA, n.r.) se pregateste sa inchida gradual robinetul lichiditatii.
"Prima premisa va mobiliza tot mai multe investitii straine directe pe teritoriul american.
"A doua premisa va plasa dolarul american (USD) intr-o postura tot mai atractiva pentru capitalurile speculative", scrie Mihai Nichisoiu, analist la casa de brokeraj Tradeville, intr-un recent raport primit la redactia ECONOMICA.NET.
Altfel spus, si din perspectiva fundamentala, pe termen lung, a investitiilor, dar si din perspectiva tehnica, speculativa, pariul pe dolar este promitator.
"Dincolo de volatilitatea imediata, absolut justificabila in conditiile modificarii unei norme de investitii care dureaza de o decada, un pariu favorabil USD continua sa ataseze un risk / reward (risc / beneficiu, n.r.) extrem de atractiv", conchide Mihai Nichisoiu.
Analistul isi aranjeaza argumentele intr-o logica istorica.
In urma cu doi ani, SUA pareau a fi intr-un declin inexorabil in favoarea economiilor emergente si de frontiera, adica nu neaparat in dezvoltare si doar foarte promitatoare. Atunci, aceasta "reprezenta norma de investitie".
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice