ACEA: Romania, locul trei in UE la scaderea numarului inmatricularilor de autoturisme noi, in iunie
Data publicarii: 16-07-2013 | AutoPiata auto din Romania a consemnat in iunie al treilea cel mai semnificativ declin din Uniunea Europeana, in conditiile in care luna trecuta inmatricularile de autoturisme noi in UE au scazut la cel mai redus nivel inregistrat din 1996, a anuntat marti Asociatia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).
In Uniunea Europeana, cererea pentru masini noi a scazut luna trecuta cu 5,6%, ajungand la 1.134.042 unitati, cel mai mic nivel din ultimii 17 ani. In randul statelor membre ale Uniunii Europene, Romania a consemnat al treilea mare declin al inmatricularilor (minus 45,9%), scaderi procentuale mai mari fiind inregistrate doar in Irlanda (minus 73,7%) si Olanda (minus 53,6%), in timp ce Estonia a inregistrat in iunie cea mai mare crestere a inmatricularilor, de 15,2%.
In cazul marilor piete auto din Europa, in iunie inmatricularile au scazut cu 0,7% in Spania, cu 5,5% in Italia, cu 4,7% in Germania si cu 8,4% in Franta, in timp ce in Marea Britanie s-a inregistrat un avans de 13,4%.
In primele sase luni din 2013, inmatricularile de autoturisme noi in Romania au scazut cu 26,4%, pana la 24.549 unitati, comparativ cu 33.343 unitati consemnate in perioada similara din 2012. In Uniunea Europeana, cererea pentru masini noi s-a redus in perioada ianuarie-iunie 2013 cu 6,6%, la 6.204.990 unitati, de la 6.644.356 unitati in primele sase luni din 2012.
In cazul marilor piete auto din Europa, in luna mai inmatricularile au scazut cu 4,9% in Spania, cu 10,3% in Italia, cu 8,1% in Germania si cu 11,2% in Franta, in timp ce in Marea Britanie s-a inregistrat un avans de 10%.
Statisticile ACEA vizeaza pietele auto din 29 de state europene - 26 din UE (fara Malta) si trei state EFTA - Islanda, Norvegia si Elvetia.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice