UniCredit Business Integrated Solutions si Fundatia UniCredit au desemnat cele trei intreprinderi sociale castigatoare in competitia Your Choice, Your Project
Data publicarii: 16-07-2013 | Finante-BanciUniCredit Business Integrated Solutions si Fundatia UniCredit, in parteneriat cu NESsT, au selectat trei proiecte castigatoare in cadrul competitiei intreprinderilor sociale "Your Choice, Your Project” din acest an, sustinuta de grupul UniCredit.
"Your Choice, Your Project” se afla la a doua editie consecutiva in Romania, dupa ce anul trecut proiectul a fost implementat de catre UniCredit Tiriac Bank, Fundatia UniCredit si NESsT, patru intreprinderi sociale castigatoare beneficiind de finantare si consiliere.
Anul acesta, UniCredit Business Integrated Solutions - societate globala de servicii a grupului UniCredit continua proiectul in Romania, in urma caruia trei intreprinderi sociale finaliste vor primi fiecare un sprijin financiar in valoare de 7.000 euro.
Proiectele beneficiare sunt: CAPDD - Pestera Meziad, MAI BINE Iasi - CUIB si Asociatia Gaspar, Baltasar si Melchior - Caravana Mestesugurilor.
Angajatii UniCredit Business Integrated Solutions s-au implicat activ, acordand, prin votul lor, un premiu suplimentar in valoare de 2.000 euro pentru CUIB - Centrul Urban de Initiative Bune. Gradul de participare la vot a fost de 62%.
Cele trei proiecte castigatoare, care au fost selectate din randul a 12 ONG-uri si intreprinderi sociale care au raspuns invitatiei organizatorilor, au fost evaluate pe baza unor criterii aflate in concordanta cu valorile si politicile grupului UniCredit.
"Rezultatele acestei noi editii a "Your Choice, Your Project" reprezinta o motivatie importanta pentru Fundatia UniCredit, care de mai multi ani se implica in initiative de incluziune sociala in Romania. Multumita cooperarii si participarii intense a colegilor din cadrul UniCredit Business Integrated Solutions, Fundatia UniCredit a fost in masura sa valorizeze in continuare propriile actiuni in sprijinul intreprinderilor sociale, care vizeaza cresterea durabila a comunitatilor dezavantajate”, a spus Maurizio Carrara, presedintele Fundatiei UniCredit.
Pestera Meziad este unul dintre cele mai vechi si mai cunoscute obiective turistice de pe teritoriul Romaniei si reprezinta una din cele mai interesante pesteri amenajate in scop turistic din carstul Muntilor Apuseni, avand statut de arie naturala protejata. Proiectul asigura angajarea a inca 3 persoane din comunitatea locala, dar impactul major va fi dat de faptul ca zona va fi vizitata de 15.000 - 20.000 de vizitatori anual, acestia fiind potentiali clienti pentru 25 de producatori si ofertanti de servicii locali. Intreprinderea sociala va genera indirect venituri pentru 3 intreprinderi sociale din Romania si 12 mesteri populari din zona ale caror produse se preteaza vanzarii ca suveniruri in cadrul punctului de vanzare de la intrarea in pestera.
CUIB - Centrul Urban de Initiative Bune se doreste a fi primul spatiu de consum responsabil si consolidare comunitara din Romania, fiind o initiativa a Asociatiei Mai Bine. Proiectul asigura sprijin financiar pentru cel putin 20 de beneficiari (15 copii cu handicap sever, 5 persoane adulte cu handicap) care vor fi indrumate pentru realizarea de obiecte ce vor fi ulterior promovate si valorificate), iar minimum alte 20 de intreprinderi sociale isi vor vinde produsele in CUIB.
Caravana Mestesugurilor isi propune sa ofere ateliere de olarit, tesut, linogravura, fier forjat si in alte locuri decat la sediul asociatiei, prin achizitionarea unei remorci personalizate si utilarea acesteia. Veniturile astfel obtinute vor sustine consolidarea si extinderea Scolii Agatonia, scoala privata, fara taxa, din satul Piscu (36 km de Bucuresti) unde scoala publica a fost inchisa, ajutand si la generarea de venituri ocazionale pentru 6 mesteri din sat.
"Implicarea in acest proiect, menit sa sprijine intreprinderile sociale, a fost o oportunitate de crestere semnificativa, atat pentru noi cat si pentru colaboratorii nostri. Tin sa subliniez ca aceasta initiativa ne-a permis sa dezvoltam o mai mare sensibilitate si intelegere a conceptului de intreprindere sociala, inteleasa ca "investitie durabila in timp”; prin urmare, am realizat o trecere de la conceptul de asistenta pasiva la un concept mai activ de sprijin in vederea reintegrarii in societate”, a declarat Gabriella Golfre Andreasi, Branch Manager al Unicredit Business Integrated Solutions.
UniCredit Business Integrated Solutions a fost creata prin integrarea si consolidarea a 16 companii din grupul UniCredit si este dedicata furnizarii de servicii in sectoarele de Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor (ICT), Back Office si Middle Office, Real Estate, Security si Procurement.
Noua companie cuprinde circa 11.000 de persoane si desfasoara activitati in 11 tari: Austria, Germania, Italia, Polonia, Marea Britanie, Republica Ceha, Romania, Slovacia, Ungaria, Statele Unite ale Americii si Singapore. Serviciile sunt menite sa urmeze o abordare internationala, pentru a canaliza eficienta si economiile de scala, pastrand intacta o viziune clara de ansamblu asupra necesitatilor specifice locale, pentru a asigura satisfacerea clientului. Serviciile centrate pe clienti asigura profesionalism si competenta si constituie o valoare adaugata si in ceea ce priveste dezvoltarea personala.
Promovat de Fundatia UniCredit, "Your Choice, Your Project” s-a derulat pana in prezent in noua din tarile in care grupul UniCredit este prezent. Acest program a primit recent o Mentiune Speciala in cadrul "European CSR Award Scheme”, o initiativa promovata si finantata de Comisia Europeana.
Fundatia UniCredit a fost infiintata in 2003, ca un centru de competenta pentru promovarea filantropiei si implicarii civice in comunitatile locale. Proiectele implementate le ofera angajatilor posibilitatea de a participa la o cultura a incluziunii sociale in cadrul bancii. In cei zece ani de activitate, Fundatia a implementat peste 330 de proiecte si initiative, cu un total de 85 milioane euro investite la nivel local.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Sondaj Cargus: 63% dintre romani aleg magazine online locale, indiferent de generatie, pentru livrarea mai rapida si returul mai facil
- Opinie Deloitte: Frana brusca pe cheltuielile publice – cu ce conditii vine „pasuirea” de la Comisia Europeana?
- EY Romania: 58% dintre investitori preconizează că atractivitatea României se va ameliora în următorii trei ani
- Studiu Deloitte: 2/3 dintre angajatorii din Romania considera foarte important echilibrul dintre agilitatea necesara dezvoltarii afacerii si stabilitatea de care au nevoie angajatii
- Studiu Deloitte: cantitatea de materii reciclate intrate in economiile lumii creste usor, dar indicele global de circularitate scade, pe fondul consumului galopant de resurse si materii prime virgine
- DAN AIR a efectuat primul zbor comercial pe ruta București - Damasc
- Virgil Șoncutean primește al patrulea mandat la conducerea Allianz-Țiriac Asigurări
- EY Romania: Tehnologia cloud reprezinta cea mai avansata si raspandita solutie emergenta in companiile din Romania
- OLX Group anunta vanzarea companiei KIWI Finance catre Partners Financial Services
- Schneider Electric o numește pe Esther Finidori în funcția de Chief Sustainability Officer
- 3 din 5 tineri nu au cumpărat până acum o asigurare 100% digitală. Generația Z vrea procese digitale rapide și produse simple, la costuri mici, pentru a cumpăra online
- Copiii intră în vacanță, hackerii nu - Sfaturi ARB pentru siguranța online în familie
- Studiu EY: Trei din patru departamente juridice își perfecționează strategiile de tehnologie și date, dar numai 25% prioritizează GenAI
- Alegerile prezidențiale aduc calm pe piețele financiare: leul rămâne stabil, investitorii mizează pe continuitate
- Studiu EY: Consumatorii caută forme de divertisment locale și live în contextul incertitudinii globale, însă tehnologia rămâne un element esențial