Nicolescu (CNIPMMR): Aproximativ 50% dintre firmele romanesti doresc sa se dezvolte in perioada urmatoare
Data publicarii: 18-07-2013 | AfaceriOvidiu Nicolescu, presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), a declarat, joi, ca aproximativ 50% dintre firmele romanesti doresc sa se dezvolte in perioada urmatoare, precizand insa ca societatile comerciale se confrunta cu o serie de dificultati economice, legate de scaderea cererii interne, fiscalitate excesiva si inflatie.
'Potrivit unui studiu realizat in ultima perioada, aproximativ 50% dintre firmele romanesti doresc sa creasca in perioada urmatoare, restul de aproximativ 50% din firme dorind sa ramana la acelasi nivel. Din pacate, exista o serie de dificultati cu care se confrunta societatile comerciale, legate atat de partea economica (caderea cererii interne, fiscalitate excesiva si inflatie), cat si de cea administrativa (controale excesive, concurenta neloiala, birocratie si coruptie)', a spus Ovidiu Nicolescu, presedintele CNIPMMR, cu ocazia lansarii versiunii in limba romana a 'Cartei Albe a IMM-urilor din Romania 2013'.
Acesta a precizat, totodata, ca numai 6% dintre firme au creat strategii de dezvoltare anuale, un procent covarsitor, de 55%, neavand nici macar planuri de dezvoltare anuale.
'Pentru a sprijini dezvoltarea IMM-urilor, am conceput un set de recomandari, structurate pe sase domenii: finantare, pregatire antreprenoriala, stimularea competitivitatii, cresterea numarului de start-up-uri, dezvoltarea regionala, precum si cresterea calitatii guvernarii si a ratei de absorbtie a fondurilor europene', a mai spus presedintele CNIPMMR.
Potrivit acestuia, trebuie sa se puna un accent sporit pe dezvoltarea noilor forme de organizare a afacerilor, respectiv pe crearea de incubatoare de afaceri.
'Carta Alba a IMM-urilor din Romania 2013' cuprinde trei parti principale si 11 capitole. Versiunile sale in limbile engleza, italiana si franceza vor fi lansate de CNIPMMR in aceasta toamna.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice