Erste Group a finalizat cu succes o majorare de capital de 660,6 milioane euro
Data publicarii: 18-07-2013 | Finante-BanciErste Group a finalizat cu succes o majorare de capital in cuantum de 660,6 milioane euro, prin emiterea a 35.231.353 de actiuni noi, si vanzarea a 3.374266 actiuni existente, detinute de Erste Stiftung, la un pret de subscriere si oferta final de 18,75 euro pe actiune, au anuntat, joi, reprezentanti ai Erste.
"Faptul ca la majorarea de capital au participat peste 61 la suta dintre actionarii existenti ai Erste Group reprezinta un semnal de incredere dat de actionariat in ceea ce priveste soliditatea pozitiei de piata a grupului", a declarat, pentru AGERPRES, Carmen Staicu, purtator de cuvant al Erste.
97,6 la suta din drepturile de subscriere la care nu s-a renuntat au fost exercitate, iar 50 la suta din actiunile noi au fost restituite in intregime de investitori in cadrul unui plasament accelerat, efectuat la 2 iulie 2013, pentru a satisface subscrierile actionarilor existenti.
Un total de 3.374.266 actiuni ale Erste Stiftung au fost plasate prin exercitarea unei optiuni, in scopul de a satisface subscrierile actionarilor existenti
Perioada de subscriere a noii emisiuni a fost 3 - 17 iulie 2013.
"In total, 61,1 la suta din drepturile de subscriere au fost exercitate de actionarii existenti si cumparatori de drepturi de subscriere, ceea ce a dus la subscrierea de 21.414.044 actiuni noi, la pretul de subscriere si oferta final de 18,75 euro pe actiune noua. Drepturile de subscriere exercitate au fost drepturi de subscriere la care nu s-a renuntat anterior de un grup de actionari majori ai Erste Group, care detineau impreuna aproximativ 37,4% din capitalul social al societatii inainte de majorarea de capital. Prin urmare, 97,6% din drepturile de subscriere la care nu s-a renuntat anterior au fost exercitate in cadrul majorarii de capital", precizeaza Erste Group, intr-un comunicat remis AGERPRES.
Ca urmare a exercitarii cu succes a drepturilor de subscriere de catre actionarii existenti, o optiune in conformitate cu acordul incheiat de DIE ERSTE österreichische Spar-Casse Privatstiftung ("Erste Stiftung") cu J.P. Morgan si Morgan Stanley, in scopul de a oferi actiuni existente suplimentare, astfel incat - impreuna cu drepturile de subscriere la care s-a renuntat, un total de 50% din actiuni noi care au fost plasate catre investitorii institutionali, calificati la 2 iulie 2013, au fost disponibile pentru alocare ferma si a fost exercitata in totalitate.
Livrarea si decontarea actiunilor noi si existente se preconizeaza sa aiba loc pe 23 iulie 2013.
Directoratul si consiliul de supraveghere ale Erste Group au decis de principiu, la 1 iulie 2013, sa rascumpere pe deplin capitalul participativ de 1,76 miliarde de euro, capital in cuantum de 1,205 milioane de euro detinut de Republica Austria si in cuantum de 559 milioane detinut de investitori privati, in august 2013, si a publicat documentele de rascumparare respective, la 5 iulie 2013.
Decizia de rascumparare intra in vigoare odata cu publicarea acesteia, care este planificata pentru 7 august 2013.
Data efectiva pentru rascumparare (plata remuneratiei banesti) este programata pentru 8 august 2013.
J.P. Morgan Securities plc, Morgan Stanley Bank AG si Erste Group Bank AG au actionat ca Joint Global Coordinators si Joint Bookrunners, in timp ce Commerzbank AG si ING Bank N.V. au actionat in calitate de manageri (Co-Lead Managers) cu privire la majorarea de capital.
Erste Group este principalul furnizor de servicii financiare in estul Uniunii Europene, cu aproximativ 47.000 de angajati care deservesc 16,6 milioane de clienti in 2.900 de agentii din Austria, Cehia, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia.
In trimestrul unu 2013, Erste Group detinea active totale de 213 miliarde euro, si a raportat un profit net de 176,2 milioane euro si un raportul cost-venituri de 52,7%.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice