Seful OTP a vandut actiuni ale bancii in valoare de 26,4 mil. euro
Data publicarii: 22-07-2013 | Finante-BanciPresedintele-director general al OTP Bank, Sandor Csanyi, a vandut 1,7 milioane de actiuni ale bancii ungare, in valoare de 7,8 miliarde de forinti (26,42 milioane de euro), reprezentand 0,6% din cele 280 de milioane de titluri inscrise la bursa, scrie Mediafax.
In perioada iunie-iulie, mai multi membri ai conducerii OTP au vandut pachete mari de actiuni ale bancii. Amploarea tranzactiilor facute de Csanyi poate determina alti investitori in actiuni, obligatiuni sau valuta sa fie mai precauti, relateaza portalul Portfolio.
Actiunile OTP Bank sunt in scadere cu 13,37%, la bursa din Budapesta, continuand declinul puternic inregistrat in ultimele trei zile, provocat de declaratii ale unor oficiali ungari.
Vicepremierul Tibor Navracsics a declarat in aceasta saptamana ca Guvernul analizeaza un nou program de asistenta a datornicilor in valuta. Nu sunt cunoscute detalii despre acest nou program, dar OTP ar putea inregistra pierderi de mai multe sute de miliarde de forinti.
Cel mai prost scenariu pentru toate bancile, inclusiv pentru OTP, ar fi ca datornicii sa isi poata rambursa creditele la cursul valabil in momentul contractarii acestora, iar institutiile financiare sa suporte pierderile. La sfarsitul lunii martie, portofoliul de credite ipotecare al OTP era de 801 miliarde de forinti (2,7 miliarde euro), iar aproape 81% erau in franci elvetieni, iar restul in euro.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări