Oltchim isi reduce activitatea pana in septembrie si trimite in somaj 715 angajati
Data publicarii: 26-07-2013 | EconomieActivitatea Oltchim va fi redusa temporar, incepand de luni 29 iulie, timp de doua luni, 'din motive economice si tehnologice', iar 715 angajati ai societatii vor fi trimisi in somaj cu indemnizatie compensatorie de 80% din salariul de baza, a anuntat, vineri, intr-un comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti (BVB), administratorul special al societatii.
Potrivit anuntului, reducerea temporara a activitatii societatii in perioada 29 iulie - 8 septembrie 2013 este cauzata de lipsa de materii prime, de capitalul de lucru si de functionarea la capacitate redusa a unor instalatii.
De asemenea, in aceasta perioada vor fi suspendate contractele individuale de munca pentru aproximativ 715 angajati din cadrul Oltchim, activul din Ramnicu Valcea. In compensatie, acestia vor beneficia de o indemnizatie de 80% din salariul de baza aut la data de 28 iulie 2013.
Conform comunicatului citat, in intervalul mentionat, va fi redus programul de lucru de la cinci la patru zile pe saptamana pentru angajatii apartinand Directiei Petrochimice a Oltchim.
Combinatul Oltchim Ramnicu Valcea se afla in procedura de insolventa din ianuarie 2013 si era propus pentru a fi privatizat pana in luna iunie a acestui an. In prezent, combinatul functioneaza la 27% capacitate.
Memorandumul cu privire la intrarea in insolventa a SC Oltchim SA a fost aprobat de Guvern in data de 23 ianuarie 2013. Administratorul judiciar provizoriu nominalizat pentru Oltchim este consortiul format din Rominsolv SPRL si BDO Business Restructuring RPRL.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice