ARISTON vine in intampinarea obiectivelor UE 20-20-20 si lanseaza noua gama de aparate de aer conditionat

Data publicarii: 31-07-2013 | Diverse

Ariston Thermo Romania, unul dintre principalii jucatori ai pietei locale de echipamente destinate incalzirii, producerii de apa calda menajera si  climatizarii aerului, a lansat in acest an noua gama de aparate de aer conditionat, venind astfel in intampinarea obiectivelor Uniunii Europene 20-20-20 privind protectia mediului inconjurator. 

"Noile obiective ale Uniunii Europene, denumite generic 20-20-20, prevad ca pana in anul 2020 sa se ajunga la o reducere cu 20% a emisiilor cu efect de sera, o crestere cu 20% a utilizarii energiilor regenerabile si o scadere cu 20% a consumului de energie la nivel global. Pentru a veni in intampinarea acestora, in prima parte a acestui an, am lansat noua gama de aparate de aer conditionat”, a declarat Catalin Draguleanu, Country Sales and Operations Manager Ariston Thermo Romania. 

Potrivit afirmatiilor sale, noile modele Ariston - KYRIS, AERES si EVOS - dispun de o clasa de eficienta energetica A++, anticipand directivele europene ce vor intra in vigoare incepand cu anul 2017. 

"Clasa de eficienta energetica A a reprezentat pana in prezent limita superioara, insa in viitor normativele europene vor considera conforme doar produsele mai avansate. Astfel, incepand cu 2015 pe piata vor fi disponibile doar aparatele de clasa A+, din 2017 cele A++, iar din 2019 cele A+++”, a mai spus Catalin Draguleanu. 

Acesta a mai adaugat ca, in acest fel, produsele cu o eficienta energetica scazuta vor fi treptat eliminate de pe piata si vor face loc celor performante ce asigura un consum redus. In plus, tot normele europene protejeaza clientii care, incepand din acest an, vor putea gasi pe eticheta o serie de informatii suplimentare ce ii vor ajuta sa aleaga produse potrovite nevoilor lor. 

"Ariston a decis sa devanseze calendarul cerintelor minime impuse de normative si sa introduca pe piata produse superioare din punctul de vedere al performantelor si cu un grad inalt de eficienta. Astfel, incepand din acest an, produsele noastre ating clasa de eficienta energetica A++, avand astfel un avans de patru ani fata de alte echipamente ce se gasesc pe piata”, a adaugat Draguleanu. 

Functii avansate pentru noile aparate de aer conditionat

Dincolo de clasa de eficienta net superioara, noile modele din gama Ariston dispun de o serie de functii avansate. 

Noutatea absoluta introdusa anul acesta este dotarea modelului KYRIS cu un senzor de prezenta inteligent, capabil sa detecteze miscarile persoanelor aflate in incapere. In cazul in care camera este goala, aparatul actioneaza modul de functionare cu consum redus. O alta functie inteligenta care se regaseste la toate modelele din gama este "Follow me” , aceasta permitand reglarea de temperaturi diferite in diverse puncte ale camerei. 

Noua gama dispune si de filtre de platina, ce indeparteaza bacteriile si ciupercile, prevenind astfel principalele cauze ale alergiilor. De asemenea, cele trei modele pot memora preferintele utilizatorului, astfel incat la orice pornire temperatura si viteza rotorului sunt aceleasi ca in momentul opririi. 

Ventilatorul cu 12 viteze, fata de trei cum dispun aproape toate aparatele de pe piata, nivelul ridicat de silentioziotate si difuzoarele de parfum se numara, de asemenea, printre functiile noilor dispozitive. 

Cele trei modele de aer conditionat sunt disponibile in reteaua de parteneri Ariston si dispun de o garantie de 3 ani. 


Ultimele stiri pe BankNews.ro: