HG privind reluarea finalizarii procesului de privatizare a Romtelecom, publicata in Monitorul Oficial

Data publicarii: 05-08-2013 | IT&C

Hotararea care prevede reluarea finalizarii procesului de privatizare a Romtelecom prin vanzarea pachetului minoritar de actiuni pe care statul roman, prin Ministerul pentru Societatea Informationala (MSI), le detine in companie, a fost publicata in Monitorul Oficial (MO).

Conform documentului, ministerul de resort va angaja un consultant specializat, banca de investitii sau consultant juridic, care sa aiba capacitatea de a presta si servicii financiare pe piata de capital. 

In vederea organizarii procesului de selectie, evaluarii ofertelor consultantilor si selectarii consultantului se va constitui o comisie de evaluare si selectare a consultantului. 

Indemnizatia membrilor comisiei, inclusiv a presedintelui acesteia, va fi in cuantum de maximum 2.500 lei/luna, iar cheltuielile vor fi suportate de Ministerul Societatii Informationale. 

Guvernul a adoptat, in data de 24 iulie 2013, o Hotarare care prevede reluarea finalizarii procesului de privatizare a Romtelecom prin vanzarea pachetului minoritar de actiuni pe care statul roman, prin MSI, le detine in companie. 

Actiunile au o valoare nominala de 10 lei, echivalentul sumei de 146,461 milioane lei, reprezentand in total 45,99% din capitalul social al Romtelecom. 

Potrivit ministerului de resort, finalizarea procesului de privatizare este considerata oportuna in contextul economic actual si al profitabilitatii companiei care, in anul 2012, a inregistrat un profit de 312,634 milioane lei la o cifra de afaceri de 2,729 miliarde lei. 

Actiunea de finalizare a procesului de privatizare a Romtelecom a demarat initial in anul 2005, trei ani mai tarziu Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale reluand actiunile de finalizare a privatizarii companiei. 

In ultimii trei ani, situatia financiara a Romtelecom arata faptul ca, in anul 2010, s-a inregistrat o pierdere de 232,024 milioane lei, la o cifra de afaceri de 3,028 miliarde lei, in anul 2011 pierderea se ridica la 884,642 milioane lei, pentru o cifra de afaceri de 2,803 miliarde lei, in timp ce, in anul 2012, s-a inregistrat un profit de 312,634 milioane lei, la o cifra de afaceri de 2,729 miliarde lei.


Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: