HG privind reluarea finalizarii procesului de privatizare a Romtelecom, publicata in Monitorul Oficial
Data publicarii: 05-08-2013 | IT&CHotararea care prevede reluarea finalizarii procesului de privatizare a Romtelecom prin vanzarea pachetului minoritar de actiuni pe care statul roman, prin Ministerul pentru Societatea Informationala (MSI), le detine in companie, a fost publicata in Monitorul Oficial (MO).
Conform documentului, ministerul de resort va angaja un consultant specializat, banca de investitii sau consultant juridic, care sa aiba capacitatea de a presta si servicii financiare pe piata de capital.
In vederea organizarii procesului de selectie, evaluarii ofertelor consultantilor si selectarii consultantului se va constitui o comisie de evaluare si selectare a consultantului.
Indemnizatia membrilor comisiei, inclusiv a presedintelui acesteia, va fi in cuantum de maximum 2.500 lei/luna, iar cheltuielile vor fi suportate de Ministerul Societatii Informationale.
Guvernul a adoptat, in data de 24 iulie 2013, o Hotarare care prevede reluarea finalizarii procesului de privatizare a Romtelecom prin vanzarea pachetului minoritar de actiuni pe care statul roman, prin MSI, le detine in companie.
Actiunile au o valoare nominala de 10 lei, echivalentul sumei de 146,461 milioane lei, reprezentand in total 45,99% din capitalul social al Romtelecom.
Potrivit ministerului de resort, finalizarea procesului de privatizare este considerata oportuna in contextul economic actual si al profitabilitatii companiei care, in anul 2012, a inregistrat un profit de 312,634 milioane lei la o cifra de afaceri de 2,729 miliarde lei.
Actiunea de finalizare a procesului de privatizare a Romtelecom a demarat initial in anul 2005, trei ani mai tarziu Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale reluand actiunile de finalizare a privatizarii companiei.
In ultimii trei ani, situatia financiara a Romtelecom arata faptul ca, in anul 2010, s-a inregistrat o pierdere de 232,024 milioane lei, la o cifra de afaceri de 3,028 miliarde lei, in anul 2011 pierderea se ridica la 884,642 milioane lei, pentru o cifra de afaceri de 2,803 miliarde lei, in timp ce, in anul 2012, s-a inregistrat un profit de 312,634 milioane lei, la o cifra de afaceri de 2,729 miliarde lei.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Sondaj Cargus: 63% dintre romani aleg magazine online locale, indiferent de generatie, pentru livrarea mai rapida si returul mai facil
- Opinie Deloitte: Frana brusca pe cheltuielile publice – cu ce conditii vine „pasuirea” de la Comisia Europeana?
- EY Romania: 58% dintre investitori preconizează că atractivitatea României se va ameliora în următorii trei ani
- Studiu Deloitte: 2/3 dintre angajatorii din Romania considera foarte important echilibrul dintre agilitatea necesara dezvoltarii afacerii si stabilitatea de care au nevoie angajatii
- Studiu Deloitte: cantitatea de materii reciclate intrate in economiile lumii creste usor, dar indicele global de circularitate scade, pe fondul consumului galopant de resurse si materii prime virgine
- DAN AIR a efectuat primul zbor comercial pe ruta București - Damasc
- Virgil Șoncutean primește al patrulea mandat la conducerea Allianz-Țiriac Asigurări
- EY Romania: Tehnologia cloud reprezinta cea mai avansata si raspandita solutie emergenta in companiile din Romania
- OLX Group anunta vanzarea companiei KIWI Finance catre Partners Financial Services
- Schneider Electric o numește pe Esther Finidori în funcția de Chief Sustainability Officer
- 3 din 5 tineri nu au cumpărat până acum o asigurare 100% digitală. Generația Z vrea procese digitale rapide și produse simple, la costuri mici, pentru a cumpăra online
- Copiii intră în vacanță, hackerii nu - Sfaturi ARB pentru siguranța online în familie
- Studiu EY: Trei din patru departamente juridice își perfecționează strategiile de tehnologie și date, dar numai 25% prioritizează GenAI
- Alegerile prezidențiale aduc calm pe piețele financiare: leul rămâne stabil, investitorii mizează pe continuitate
- Studiu EY: Consumatorii caută forme de divertisment locale și live în contextul incertitudinii globale, însă tehnologia rămâne un element esențial