INS: Inmatricularile noi de vehicule rutiere si pentru transportul pasagerilor au crescut cu 17,8%, in primele sase luni

Data publicarii: 05-08-2013 | Auto

Inmatricularile noi de vehicule rutiere si cele pentru transportul pasagerilor au crescut, in primele sase luni ale anului, cu 17,8%, fata de aceeasi perioada din 2012, arata datele Institutului National de Statistica (INS), publicate luni.

Conform datelor oficiale, in timp ce numarul de inmatriculari noi pentru vehicule rutiere si transportul pasagerilor s-a majorat cu 17,8%, inregistrarile vehiculelor pentru transportul marfurilor au crescut cu numai 0,1%. 

De asemenea, in trimestrul al doilea din 2013, inmatricularile noi de mopede si motociclete au crescut cu 19,8%, iar cele de autoturisme cu 7,3%, fata de trimestrul II 2012. 

In ceea ce priveste autobuzele si microbuzele, inmatricularile noi au scazut cu 27,9%, in timp ce inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul marfurilor au scazut la toate categoriile, respectiv cu 6,2% la categoria autocamioane si cu 2,9% la remorci si semiremorci. 

Datele INS releva faptul ca, in comparatie cu primele trei luni din acest an, in intervalul aprilie-iunie, inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au scazut cu 1,8%, iar cele pentru transportul marfurilor cu 0,5%. 

Potrivit Directiei Regim Permise Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), in iunie, au fost inmatriculate 5.704 vehicule noi ceea ce reprezinta o scadere de 39,31% fata de iunie 2012.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: