Intesa Sanpaolo Bank obtine rezultate pozitive in prima jumatate a anului 2013

Data publicarii: 05-08-2013 | Finante-Banci

Intesa Sanpaolo Bank obtine un rezultat net pozitiv pentru al doilea trimestru consecutiv, potrivit datelor financiare consolidate raportate de catre Intesa Sanpaolo Group la finalul primului semestru din 2013. Astfel banca a inregistrat un profit net de 0.5 milioane lei, iar profitul operational a crescut cu aproape 40%, de la 30 milioane lei in primul semestru 2012, la peste 41 milioane lei in primele 6 luni ale anului 2013.

La acest rezultat favorabil au contribuit pe de o parte cresterea veniturilor cu 2% pana la 107 milioane lei, cat si scaderea costurilor operationale cu peste 12% fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la 65 milioane lei. De asemenea impactul provizioanelor asupra rezultatului net al bancii a scazut de la 114 milioane lei in primul semestru din 2012, pana la 41 milioane lei in prima jumatate a acestui an. 

In ceea ce priveste volumele, Intesa Sanpaolo Bank a avut o crestere a portofoliului de credite de 4% fata de Iunie 2012 pana la 4.16 miliarde lei, in conditiile in care volumul total de credite din sistemul bancar a scazut cu peste 2%. Depozitele atrase de la clienti au crescut cu circa 20% fata de Iunie 2012 pana la 2.66 miliarde lei, in timp ce depozitele pe total sistem bancar au crescut cu 2.7%. Activele nete Intesa Sanpaolo Bank, dupa scaderea provizioanelor si amortizarilor, s-au mentinut la valoarea de 5 miliarde lei.

In ultimele 6 luni banca a jucat un rol activ atat in programul guvernamental "Prima Casa” si a alocat deja 20% din acordul de finantare cu Banca Europeana de Investitii (BEI) pentru creditarea proiectelor initiate de catre intreprinderile mici si mijlocii (IMM-uri) si entitatile publice din Romania. De asemenea Intesa Sanpaolo Bank si-a consolidat parteneriatele pentru a genera cat mai multe sinergii la nivel comercial cu o serie de organizatii, printre care Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR), Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM), etc

Cu o istorie de peste 400 de ani, Intesa Sanpaolo este lider in Italia pe toate segmentele de business (retail, corporate si private banking). Grupul are o prezenta semnificativa in Europa Centrala si de Est, in Orientul Mijlociu si in Africa de Nord, cu peste 1.500 de unitati si 8.3 milioane de clienti ai subsidiarelor Intesa Sanpaolo, ce opereaza in 12 tari din regiune. Mai mult, Intesa Sanpaolo are o retea internationala in 30 de tari. In Romania, Intesa Sanpaolo Bank are in prezent o retea nationala de 78 unitati. 


Ultimele stiri pe BankNews.ro: