CEC Bank, sprijin pentru beneficiarii SAPS

Data publicarii: 16-08-2013 | Finante-Banci

CEC Bank lanseaza cel de-al XXII-lea produs de finantare implementat in parteneriat cu Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) si Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii S.A. (FNGCIMM), in baza conventiilor privind finantarea capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente de catre beneficiarii schemei de plata unica pe suprafata (SAPS) - Campania 2013.

 

Creditele pot fi obtinute atat de catre persoanele fizice, cat si de persoanele juridice care prezinta Adeverinta de inregistrare fermier emisa de APIA, prin care se confirma indeplinirea conditiilor generale pentru acordarea sumelor cuvenite. Imprumutul se acorda in lei, valoarea finantarii fiind de maximum 90% din valoarea subventiilor cuvenite din SAPS, denominata in lei. Clientii CEC Bank beneficiaza de consultanta gratuita in ceea ce priveste pregatirea documentatiei de accesare a creditului.

 

Costurile practicate in prezent de CEC Bank pentru aceste finantari sunt urmatoarele:

  • dobanda cuprinsa intre 8,33% si 8,83%, in functie de clasa de performanta financiara in care se incadreaza clientul;
  • comision de gestiune de 0,35% si comision de acordare de 0,5%, aplicate la valoarea creditului acordat si percepute la acordarea creditului.

 

Creditele dispun de garantia emisa de FGCR sau FNGCIMM, care reprezinta un procent de pana la 80% din valoarea creditului acordat. Rambursarea finantarii se va face integral la data primirii sumelor cuvenite beneficiarilor, dar nu mai tarziu de data stabilita in conventiile incheiate de banca cu APIA, FGCR/FNGCIMM sau in actele aditionale ulterioare.

 

Suntem la al XXII-lea program implementat in parteneriat cu APIA si fondurile de garantare si confirmam astfel inca o data faptul ca CEC Bank se implica activ in sustinerea clientilor, in marea lor majoritate IMM-uri, care activeaza in agricultura. Prin acordarea acestor finantari, clientii beneficiaza de dobanzi si comisioane avantajoase, precum si de majorarea valorii creditului punte, aceasta ajungand pana la 90% din suma cuvenita din SAPS”, a declarat domnul Radu Gratian Ghetea, Presedintele CEC Bank.

 

Finantand capitalul de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente a beneficiarilor eligibili, CEC Bank a reusit din anul 2008 si pana in prezent sa acorde sprijin pentru aproximativ 66.000 de fermieri, valoarea creditelor acordate fiind de peste 1.350 milioane lei.

 

Informatii suplimentare despre acest produs de creditare pot fi obtinute in orice unitate CEC Bank, apeland gratuit Serviciul suport clienti la numarul de telefon 0.800.800.848 sau accesand site-ul bancii, www.cec.ro, in cadrul sectiunii dedicate finantarilor din domeniul agriculturii.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: