Modernizarea serviciilor de apa si canalizare in judetul Bihor din Romania; Imprumutul BERD de 5 milioane euro completeaza finantarea UE
Data publicarii: 12-09-2013 | Finante-BanciFondul de Coeziune al UE si BERD isi unesc fortele pentru modernizarea si imbunatatirea serviciilor de apa si canalizare in judetul Bihor, aflat in nord-vestul Romaniei.
BERD acorda un imprumut de 5 milioane euro, cu maturitate la 15 ani, pentru a cofinanta un program regional de investitii in valoare de 83,27 milioane euro, aprobat de Uniunea Europeana, ce include finantari nerambursabile semnificative din partea UE.
Programul de modernizare va fi implementat de Compania De Apa Oradea S.A., beneficiarul imprumutului, care este furnizorul local de servicii de apa. Se asteapta ca aceasta modernizare sa duca la reducerea pierderilor de apa, optimizarea costurilor si alinierea serviciilor companiei la standardele si directivele de mediu ale Uniunii Europene.
Jean-Patrick Marquet, Director BERD pentru Infrastructura Municipala si de Mediu a declarat: "BERD si-a exprimat angajamentul pentru imbunatatirea infrastructurii urbane in Romania, in special a serviciilor de apa si canalizare, si pentru facilitarea absorbtiei fondurilor UE. Acest imprumut va permite companiei sa modernizeze infrastructura de apa si canalizare in 12 aglomerari urbane din Bihor.”
Imprumutul BERD face parte din Programul Cadru de Co-Finantare a proiectelor regionale de apa din Romania, lansat in 2010. Compania de Apa Oradea S.A. este a 19-a companie din Romania care beneficiaza de un astfel de imprumut pentru modernizarea serviciilor de apa si canalizare. Pana in prezent, Banca a investit peste 250 milioane euro sub acest program cadru si a mobilizat peste 1,6 miliarde euro din Fondul UE pentru serviciile de apa si canalizare destinat Romaniei.
De la inceputul activitatii sale in Romania, BERD a investit aproximativ 6,4 miliarde euro in peste 330 de proiecte si a mobilizat peste 12 miliarde euro din alte surse de finantare.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Opinie Deloitte: UE interzice comertul cu produse obtinute din defrisari. Ce obligatii au importatorii si exportatorii?
- Revolut a ajuns la 4 milioane de clienți persoane fizice în România
- Deloitte Romania si Reff & Asociatii au asistat Nokian Tyres in obtinerea ajutorului de stat in valoare de 99,5 milioane de euro pentru noua fabrica de la Oradea
- Studiu Deloitte: cheltuielile cu inceperea anului scolar stagneaza in 2024
- Deloitte România a asistat dezvoltatorul imobiliar AFI Europe în achiziția clădirii Bucharest Financial Plaza
- Cushman & Wakefield Echinox: Cererea noua de spatii industriale si logistice in primul semestru, de două ori mai mare fata de suprafata livrata in aceeasi perioada
- Banca Transilvania: BT si Simona Halep continua parteneriatul
- Hidroelectrica aniversează 1 an de la listarea istorică din 2023 la Bursa de Valori București
- România: Decontul de TVA față în față cu Decontul precompletat de TVA: încă 6 luni la dispoziție pentru calibrarea RO e-TVA
- Mihai Kis este noul Director de Vânzări Distribuitori pentru Schneider Electric România, Moldova şi Armenia
- Revolut in 2023: venituri de peste 2,2 miliarde USD și un profit record de 545 milioane USD
- Modalități de îmbunătățire a rentabilității proprietăților comerciale prin amenajări mai rapide: nou studiu
- Hidroelectrica anunță atribuirea contractului pentru retehnologizarea Vidraru
- Hațegan Attorneys: Capacele de PET atașate obligatoriu sticlelor din 3 iulie, conform noii reguli UE
- Opinie Deloitte: Economia circulara in retail. De unde incepe schimbarea?