Traian Basescu: Statele europene sa asume necesitatea de a integra prin educatie comunitatile rome

Data publicarii: 17-10-2013 | Politica

Presedintele Traian Basescu considera ca diferenta in nivelul de trai este motorul principal al migratiei iar statele europene trebuie sa asume, in spiritul valorilor democratice si al drepturilor tuturor cetatenilor europeni la libera circulatie, necesitatea de a integra, prin educatie, comunitatile rome.

Presedintele Traian Basescu l-a primit joi, la Palatul Cotroceni, pe presedintele Parlamentului Republicii Elene, Evangelos-Vasileios Meimarakis, in cadrul intrevederii fiind abordat si subiectul migratiei.

"Domnul presedinte Traian Basescu a afirmat ca diferenta in nivelul de trai este motorul principal al migratiei iar statele europene trebuie sa asume, in spiritul valorilor democratice si al drepturilor tuturor cetatenilor europeni la libera circulatie, necesitatea de a integra, prin educatie, comunitatile rome", se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale remis, joi, AGERPRES.

Potrivit sursei citate, presedintele Parlamentului Republicii Elene a multumit pentru primirea calduroasa de care s-a bucurat in timpul vizitei la Bucuresti si a vorbit despre puternicele relatii de prietenie si cooperarea bilaterala care exista intre Romania si Grecia.

In contextul in care Grecia va prelua, de la 1 ianuarie 2014, presedintia rotativa a Uniunii Europene iar Romania detine actuala presedintie a Procesului de Cooperare din Europa de Sud-Est (SEECP), Evangelos-Vasileios Meimarakis si-a exprimat speranta ca cele doua tari vor continua buna cooperare in vederea promovarii intereselor regiunii noastre.

"Domnul presedinte Traian Basescu a declarat ca Romania urmareste cu atentie evolutia situatiei din Grecia si ca spera ca Guvernul grec sa reuseasca in atingerea obiectivelor necesare redresarii economice a tarii. Șeful statului roman a vorbit si despre faptul ca Romania si Grecia trebuie sa depuna eforturi pentru racordarea la spatiul european a tarilor din Balcanii de Vest", mai precizeaza Administratia Prezidentiala.

De asemenea, Traian Basescu i-a multumit inaltului demnitar grec pentru votul pe care Parlamentul elen l-a acordat Romaniei in vederea integrarii in Uniunea Europeana si l-a asigurat ca Grecia va putea conta intotdeauna pe sprijinul tarii noastre, ca aliat si tara prietena. 

Sursa: AGERPRES/

Ultimele stiri pe BankNews.ro: