Basescu si Isarescu se intalnesc cu liderul Bilderberg, grupul financiar care conduce lumea din umbra

Data publicarii: 17-10-2013 | Finante-Banci

Viconte etienne Davignon, liderul Grupului Bilderberg, care se afla de miercuri in Romania, a fost primit joi dimineata de presedintele Traian Basescu, la Palatul Cotroceni, urmand sa se intalneasca si cu guvernatorul BNR, Mugur Isarescu. Liderul misteriosului grup financiar asimilat unui guvern din umbra al lumii are programat la Bucuresti un discurs la celebrarea a 20 de ani de la infiintarea Asociatiei Romane pentru Clubul de la Roma. 

etienne Davignon a venit la invitatia lui Mugur Isarescu, inclus si el pe lista membrilor Clubului de la Roma si in grupul Bilderberg, si va avea, in Romania, inclusiv cateva intalniri private, scrie Gandul.info

Vicontele Davignon conduce unul dintre cele mai influente grupuri ale oamenilor politici si de afaceri din lume, o comunitate elitista pe seama careia este pusa ideea trecereii la moneda euro sau la piata unica europeana. Din grupul Bilderberg fac parte aproximativ 180 de personalitati ale lumii, de la bancheri (Paul M. Achleitner, Deutsche Bank AG, , Klaas H.W. Knot, President, De Nederlandsche Bank, Enrico Cucchiani, CEO, Intesa Sanpaolo SpA), importanti jucatori in afaceri (Jeff Bezos, fondator si CEO, Amazon.com, Jean François van Boxmeer, CEO, Heineken, Thomas Enders, CEO, EADS, Peter Loscher, CEO, Siemens AG, Jean-Dominique Senard, CEO, Michelin Group), profesori universitari de la Oxford, Stanford sau London Business School, pana la politicieni precum Christine Lagarde, fostul ministru francez si actual presedinte FMI, fostul premier francez Francois Fillon, presedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso, ministrul suedez de Externe Carl Bildt, ministrul suedez de Finante, Anders Borg sau ministrul danez de Finante Bjarne Corydon, ministrul spaniol al Economiei Luis de Guindos, fostul premier italian, Mario Monti, Mark Rutte, prim-ministrul Tarilor de Jos sau la figuri precum Printesa Beatrix a Olandei, care i-a cedat tronul fiul sau.

Membrii grupului Bilderberg se intalnesc anual, in lunile mai sau iunie, alternativ, in 50 de tari din Europa sau America, reuniunile fiind prezentate, datorita caracterului lor secret, ca semioculte.

Sursa: ZF.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: