Romanii nu mai au nevoie de card pentru a plati cu PayPal

Data publicarii: 31-10-2013 | Finante-Banci


  • 8 banci din Romania le ofera clientilor optiunea de a-si alimenta balanta PayPal direct din contul bancar 
  • Serviciul top-up a fost lansat de PayPal si TrustPay, care nu percep taxe pentru utilizarea sa 

Romanii nu mai au nevoie de carduri pentru a putea face cumparaturi cu PayPal; in schimb, ei isi pot alimenta contul PayPal direct din contul pe care il au la banca, prin intermediul unui serviciu recent lansat de PayPal si TrustPay pe piata din Romania. Pentru moment, opt dintre cele mai importante banci din Romania le ofera clientilor lor posibilitatea de a utiliza PayPal Top-Up. 

Serviciul PayPal Top-Up le permite romanilor sa transfere cu usurinta bani din contul bancar in cel de PayPal si sa faca plati online. Serviciul este dedicat utilizatorilor PayPal care prefera sa isi foloseasca contul bancar pentru a plati online si care nu vor sa depinda de carduri. Mai mult, posibilitatea de a alimenta contul PayPal direct din cel bancar le permite consumatorilor sa faca achizitii mai rapide si mai sigure.

Pentru a utiliza serviciul top-ul, utilizatorii PayPal nu trebuie decat sa isi acceseze contul si sa transfere suma pe care o doresc (minim 3 euro, maxim 2.000 de euro) din contul bancar in contul bancar al TrustPay. Banii vor fi transferati apoi in contul PayPal al celui care a realizat tranzactia in maxim 4 ore in ziua lucratoare in care s-a realizat tranzactia, in cazul bancilor partenere, si in maxim 1-2 zile lucratoare atunci cand este vorba de alte banci din Romania.  

Am colaborat cu cei mai buni parteneri pentru a lansa acest serviciu pe piata din Romania, o piata dinamica, care continua sa creasca de la an la an si unde consumatorii se orienteaza tot mai mult catre online pentru a achizitiona produsele pe care le doresc.

Partenerii care ne ajuta sa facem mai usoare si mai rapide cumparaturile online pentru utilizatorii nostri din Romania sunt banci recunoscute pe piata romaneasca si anume CEC Bank, Banca Comerciala Romana, Banca Transilvania Romania, UniCredit Țiriac Bank, Raiffeisen Bank, VolksBank, Bank Leumi si Alpha Bank.

Alimentarea conturilor PayPal direct din contul bancar le ofera utilizatorilor romani ai PayPal optiunea de a face plati online sigure pe 193 de piete, utilizand fie cardul, fie contul bancar.

Ganna Yevtushenko, Head of Business Development, PayPal Central & Eastern Europ: Serviciul PayPal Top-Up este gratuit, in conditiile in care PayPal si TrustPay nu percep taxe pentru utilizarea sa. Serviciul a fost dezvoltat si este operat de PayPal impreuna cu TrustPay a.s. - institutie care furnizeaza solutii de plati online si care este licentiata de Banca Nationala a Slovaciei.

Avantajele serviciului top-up

  • 1 Fara riscuri - alimentarea contului PayPal se realizeaza inaintea achizitiilor 
  • 2 Permite controlul cheltuielilor - achizitiile sunt realizate mai putin impulsiv, comparativ cu cele facute cu cardul 
  • 3 Cumparaturi in intreaga lume - acces la mii de magazine de pe intreg mapamondul 
  • 4 Economic - utilizatorului nu i se percep taxe pentru serviciul top-up sau pentru plati 
  • 5 Sigur - nu sunt necesare informatii financiare in momentul realizarii de achizitii online 

In cel de-al treilea trimestru al anului curent, PayPal a inregistrat o crestere cu cinci milioane a numarului de conturi active, ajungand la un total de 137 de milioane de conturi. In acelasi timp, veniturile companiei au crescut cu 20%, la 1,62 miliarde de dolari, in timp ce volumul total al platilor este de 44 miliarde de dolari, in crestere cu 25%. Pe parcursul celui de-al treilea trimestru al anului, PayPal a procesat 729 milioane de tranzactii.
Ultimele stiri pe BankNews.ro: