RBL a redus dobanzile la creditele in lei, cu si fara ipoteca

Data publicarii: 06-11-2013 | Finante-Banci

  • RBL a redus dobanzile la creditele in lei, cu si fara ipoteca
  • RBL ofera credite pentru locuinta, in lei, cu dobanzi descrescatoare, incepand de la 5,5% pe an

 Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL), pionierul sistemului de economisire-creditare in Romania, a redus cu cel putin 1% dobanzile la creditele pentru domeniul locativ, acordate imediat, cu ipoteca si fara ipoteca.

Astfel, in primii cinci ani, la creditele in lei pentru domeniul locativ, cu ipoteca, dobanda este fixa de 5,5% sau 7,5% pe an, in functie de valoarea avansului (intre 0% si 40%). Dupa aceasta perioada, clientilor li se asigura o dobanda fixa, foarte avantajoasa, de 4,5% pe an, pentru toata perioada ramasa a creditului (aproximativ 7 - 9 ani).

In ceea ce priveste creditele in lei pentru domeniul locativ, fara ipoteca, in primii cinci ani dobanda este fixa, intre 9% si 11,9%, in functie de avans. Si in acest caz, dupa primii cel mult cinci ani, dobanda scade automat la 4,5% si ramane fixa pe toata perioada ramasa de rambursare a creditului (7- 9 ani).

In prezent, RBL acorda credite fara ipoteca pentru valori imprumutate mai mici sau egale cu 60.000 lei, in functie de avans si de produsul ales de client.

Ambele tipuri de credit, cu si fara ipoteca, se pot acorda imediat.

"Numarul creditelor acordate de RBL a crescut cu aproximativ 40% in primele noua luni ale anului, fata de aceeasi perioada a anului trecut. Volumele totale acordate au crescut si ele fiind comparabile cu cele inregistrate inainte de criza, in anul 2008. Clientii apreciaza tot mai mult faptul ca, pe langa costurile totale scazute, creditele in lei oferite de RBL prezinta avantajul dobanzii fixe, predictibile si transparente, iar dupa maxim cinci ani aceasta scade automat la 4,5% pe an.”, a spus Aurelia Cionga, Presedintele Raiffeisen Banca pentru Locuinte.

De exemplu, daca o persoana doreste sa achizitioneze o locuinta si are nevoie de 150.000 lei, cu un avans de 20%, adica 30.000 lei, va plati aproximativ 4 ani si 3 luni o rata lunara de 1.538 lei, la o dobanda de 7,5%, fixa. Dupa aceasta perioada, dobanda se va reduce automat la 4,5% fixa, iar rata lunara devine 1.050 lei si va fi achitata timp de aproximativ 8 ani. Dupa aproximativ 12 ani, clientul va achita un total de 167.667 lei (nu include avansul de 30.000 lei). 

Cetatenii care isi planifica din timp lucrarile de imbunatatire a locuintei, pot semna acum un contract de economisire-creditare. Dupa ce economisesc in medie 3-5 ani, ei au posibilitatea sa acceseze un credit cu dobanda fixa la lei, de doar 4,5% sau 6% pe an, in functie de produsul ales. In perioada de economisire, clientul primeste o prima de stat de 25% din suma economisita intr-un an, in limita a 250 euro, plus dobanda oferita de banca de 1,5%  sau 3% pe an.

Creditele acordate de Raiffeisen Banca pentru Locuinte sunt folosite atat pentru cumparare, constructie, renovare, modernizare, extindere locuinte, cat si pentru refinantarea altor credite ipotecare/imobiliare, contractate de la alte banci.

Produsele de economisire-creditare sunt produse financiare pe termen mediu si lung si au urmatoarele trei avantaje majore:

Randament bun in faza de economisire ce se situeaza peste media pietei bancare; costuri scazute in faza de creditare 

Siguranta: produs in lei, fara risc valutar, cu rate fixe de dobanda 

Simplitate: rata lunara la credit egala cu suma economisita lunar in prima faza a produsului

Produsele oferite de RBL sunt vandute in prezent prin cele peste 525 de agentii Raiffeisen Bank.

Informatii despre produsele oferite de Raiffeisen Banca pentru Locuinte se pot obtine la numarul de telefon +4021/ 2 333 000 de luni pana vineri intre orele 08:00 - 22:00 si sambata intre orele 9:00 - 17:30, la adresa de mail info@railoc.ro sau la adresele de web www.railoc.ro sau www.rbl.ro.