Profitul Societe Generale, aproape dublu fata de estimarile analistilor, in trimestrul IV 2013
Data publicarii: 12-02-2014 | Finante-BanciProfitul net al Societe Generale, al doilea grup bancar francez, a fost aproape dublu fata de estimarile analistilor in trimestrul patru din 2013, datorita castigurilor mai ridicate la diviziile de consumer-banking din Franta si Rusia, transmite Bloomberg.
In perioada octombrie - decembrie 2013, profitul net a urcat la 322 milioane de euro (439 milioane de dolari), fata de pierderile de 471 milioane de euro in perioada similara din 2012, in timp ce analistii se asteptau la un castig de 163 milioane de euro.
Veniturile bancii la diviziile de consumer-banking din Franta si Rusia au crescut in ultimele trei luni din 2013, datorita majorarii depozitelor, SocGen reusind de asemenea sa obtina mai mult de o treime din reducerile anuale de costuri, in valoare de 900 milioane de euro, prevazute pana in 2015.
Castigurile Societe Generale arata 'robustetea bancii, care este capabila, in 2014 si in anii urmatori, sa profite de oportunitatile de crestere', a declarat directorul general al bancii, Frederic Oudea.
SocGen a propus dividende de un euro pe actiune pentru 2013. Indicele de adecvare a capitalului Tier 1 a urcat la 10% in decembrie, de la 9,9% in septembrie.
Marti, 11 februarie, actiunile bancii au urcat cu 0,8%, la 44,27 euro, la bursa de la Paris, in ultimele 12 luni titlurile SocGen inregistrand un avans de 40%.
Castigurile diviziei de consumer-banking au crescut cu 11% in trimestrul patru din 2013. Profitul net inregistrat la aceasta divizie din Franta a urcat la 281 milioane de euro, in timp ce in Rusia a ajuns la 69 milioane de euro.
La divizia de corporate si investitii bancare s-au inregistrat pierderi de 29 milioane de euro, fata de un profit de 245 milioane de euro, in urma cu un an. Castigurile au fost afectate de o amenda antitrust aplicata de Uniunea Europeana, in valoare de 446 milioane de euro.
Autoritatile de reglementare a concurentei din Uniunea Europeana au amendat in decembrie sase banci cu suma record de 1,71 miliarde de euro (2,3 miliarde de dolari) pe motiv ca au format carteluri ilegale pentru manipularea dobanzilor Euribor si Libor.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări