MFP: Proiectele de legi privind achizitiile publice sunt in dezbatere pana la 31 august

Data publicarii: 04-08-2015 | Economie
Proiectele de legi în domeniul achiziţiilor publice vor rămâne în dezbatere publică până la data de 31 august, precizează Ministerul Finanţelor Publice, în legătură cu informaţiile apărute în mass media în ultimele zile referitoare la perioada de timp dedicată dezbaterii publice a celor două proiecte de legi.

'Proiectele de legi în domeniul achiziţiilor publice sunt în dezbatere publică până la data de 31
august a.c. Acest termen pentru realizarea consultării publice a fost anunţat şi în cadrul evenimentului intitulat 'Noul Cadru strategic în domeniul Achiziţiilor Publice - obiective şi acţiuni prioritare', organizat în data de 21 iulie, la Palatul Victoria', se menţionează într-un comunicat al MFP, remis, luni, AGERPRES.

Ministerul Finanţelor Publice subliniază, totodată, că perioada de dezbatere publică a celor două proiecte de legi - proiectul de Lege privind achiziţiile publice şi proiectul de Lege privind remediile şi căile de atac în materie de atribuire a contractelor de achiziţie publică şi a contractelor de concesiune şi pentru organizarea şi funcţionarea Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor - nu a fost niciodată limitată la doar 10 zile, 'această interpretare apărând dintr-o eroare'.

Cele două proiecte de acte normative, dar şi 'Strategia Naţională în domeniul Achiziţiilor Publice' şi documentele de consultare aferente acestora, sunt publicate pe site-ul MFP, în cadrul unei secţiuni dedicate: http://www.mfinante.ro/proiecteachizitii.html?&pagina=acasa.

Reprezentanţii Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România au semnalat luni, într-un comunicat de presă, că perioada de consultare publică referitoare la proiectul de modificare a Legii achiziţiilor publice trebuie prelungită măcar până la 30 septembrie a.c., iar Ministerul de Finanţe ar trebui să publice o notă de fundamentare care să explice structura actualului proiect de lege.

AGERPRES
Ultimele stiri pe BankNews.ro: