Camera de Comert Elvetia-Romania implementeaza un proiect pentru dezvoltarea relatiilor de afaceri bilaterale, precum si transferul de know-how

Data publicarii: Astazi, 19-10-2015 | Diverse

Camera de Comert Elvetia-Romania (CCE-R), unul dintre beneficiarii Programului de Cooperare elvetiano-roman, implementeaza un proiect care vizeaza dezvoltarea relatiilor de afaceri bilaterale, precum si transferul de know-how intre companiile dintre cele doua tari.

Proiectul este cofinantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa, se precizeaza intr-un comunicat al CCE-R, remis vineri AGERPRES.

Proiectul, realizat in comun de CCE-R din Bucuresti si Camera de Comert Elvetia - Europa Centrala (SEC) din Zurich, are ca scop oferirea unui nou impuls pentru dezvoltarea relatiilor de afaceri dintre Romania si Elvetia, atat bilateral, cat si pe pietele terte, dar si transferul de know-how intre cele doua parti, in domeniul business-ului. Scopul proiectului este sa incurajeze investitiile elvetiene in Romania si sa sprijine antreprenorii romani prin schimburi de experienta cu companii din Elvetia.

Proiectul "CCE-R - SEC partnership in developing Romanian - Swiss business relations' presupune, in primul rand, lansarea unei platforme online pentru a facilita contactele de business si parteneriatele elvetiano-romane. Companiile care vor fi incluse in baza de date electronica vor fi selectate dupa o analiza de piata facuta de expertii CCE-R, atat in Romania, cat si in Elvetia. De asemenea, vor fi organizate doua forumuri, unul in Elvetia, in octombrie 2015, si celalalt in Romania, in mai 2016, cu scopul de a facilita intalnirile dintre companiile elvetiene si cele romanesti si de a asigura un schimb de experienta eficient intre partenerii proiectului.

Conform raportului Global Competitiveness Index pentru 2015 - 2016 alcatuit de World Economic Forum, Elvetia se claseaza pe primul loc in ceea ce priveste gradul de competitivitate pe plan economic. Raportul anual, care evalueaza o serie de factori ce determina productivitatea si prosperitatea economica pentru 140 de state din lume, plaseaza Elvetia, pentru al saptelea an consecutiv, in topul statelor cu performante deosebite in economie.

CCE-R este o asociatie romaneasca non-profit infiintata in decembrie 2000 ce are ca principal obiectiv stimularea si facilitarea relatiilor economice dintre Elvetia si Romania. CCE-R este partenerul in Romania al Camerei de Comert Elvetia-Europa Centrala (SEC), membra a SwissCham (Association of Swiss Foreign Trade Chambers) si partenera a Switzerland Global EntrepriseNetwork (S-GE), toate aflate in Zurich.

CCE-R reuneste, in prezent, circa 70 de membri, printre care se afla cei mai importanti investitori elvetieni in Romania. Activitatea CCE-R este sprijinita de Ambasada Elvetiei la Bucuresti.

AGERPRES