Radoi (Romslot): 2016 poate fi un an al profitului responsabil pentru industria jocurilor de noroc din Romania
Data publicarii: 02-03-2016 | EconomieAnul 2016 poate fi un an al profitului pentru industria jocurilor de noroc din Romania, dar pentru asta este nevoie si de promovarea responsabilitatii in randul jucatorilor, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de specialitate, Viorela Radoi, directorul executiv al Asociatiei Organizatorilor de Sloturi - Romslot.
'Anul 2016 poate fi un an al profitului pentru industrie, dar dacă ne dorim același lucru și pentru 2017 trebuie să ținem seama de un aspect extrem de important — responsabilitatea. Aceasta trebuie să fie a tuturor partenerilor și a industriei, în general. Avem nevoie de programe de responsabilitate, cum ar fi 'Joc responsabil'. Nu este suficient să investim într-un program dacă la nivelul comunității nu reușim să promovăm astfel de programe. Industria de gaming din România are nevoie să intre în era profitului responsabil', a afirmat Rădoi.
Directorul executiv al Romslot a susținut, de asemenea, ideea că un element de noutate care definește tendința în industria de profil este online-ul.
'Parteneriatul este un prim element esențial la nivel instituțional și la nivel de industrie. Problemele de reputație reprezintă alți factori mediatici care influențează imaginea industriei. Un alt element de noutate care definește trendul în industria de gambling este online-ul. Pentru România online-ul nu este o noutate în sine, ci reglementarea acestui segment. Trebuie să vedem cum dezvoltăm sănătos acest tip de jocuri. Un element important este legat și de transparență. Este nevoie de asta pentru putea construi o imagine corectă și pozitivă', a menționat Rădoi.
Guvernul a adoptat, în data de 24 februarie, o Hotărâre privind aprobarea Normelor metodologice de punere în aplicare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 77/2009 privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc.
Potrivit actului normativ, în privința jocurilor de noroc la distanță, operarea este permisă numai pentru operatorii economici înregistrați pe teritoriul României sau într-un alt stat membru al Uniunii Europene, într-un stat membru semnatar al Acordului privind Spațiul Economic European sau în Confederația Elvețiană, care dețin licență de organizare și autorizație de exploatare a activității eliberată de Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc din România.
De asemenea, conform noilor prevederi, licența de organizare și autorizația de exploatare a jocurilor de noroc pot fi prelungite o singură dată, la cerere, pentru perioade de valabilitate identice cu cea inițială și cu condiția îndeplinirii condițiilor specificate de normele metodologice aprobate de către Guvern. Cererea de prelungire, în cazul ambelor acte, trebuie depusă cu 30 de zile înainte de expirarea duratei inițiale.
Licențele de organizare și autorizația de exploatare a jocurilor de noroc se acordă individual, sunt netransmisibile și valabile pentru o perioadă de zece ani de la data acordării. Pe de altă parte, vor face excepție jocurile de noroc temporare, pentru care valabilitatea licenței, respectiv a autorizației de exploatare este de trei luni de la data acordării.
Totodată, Hotărârea de Guvern stabilește sancțiuni și contravenții aplicabile operatorilor economici din domeniu care nu respectă dispozițiile legale. Astfel, amenzile sunt cuprinse între 10.000 și 50.000 de lei, în funcție de gravitatea faptelor constatate și a consecințelor ce decurg din acestea. Elementul de noutate este posibilitatea achitării în termen de 48 de ore de la întocmirea procesului verbal de contravenție sau, după caz, de la comunicarea acestuia contravenientului a jumătate din minimul sancțiunii pecuniare prevăzute de normele metodologice.
Miercuri are loc la Palatul Parlamentului cea de-a VI-a ediție a Conferinței Române de Gambling, un eveniment susținut de Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN) și de Autoritatea Națională Pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman
- Revolut anunță actualizarea IBAN-urilor locale și operaționalizarea sucursalei românești
- Schneider Electric colaborează cu GR3N pentru reciclarea plasticului și promovarea circularității în industria chimică
- NewCold intra in Romania prin achizitia unui teren de 9 hectare in nordul Bucurestiului
- EY: Cererea globală pentru vehicule electrice încetinește, pe fondul lipsei infrastructurii de încărcare
- Opinie Deloitte: Peste 5.000 de companii din Romania au de intocmit rapoarte de durabilitate in 2025-2026. Ce presupun aceste cerinte de raportare?
- Opinie Deloitte: UE interzice comertul cu produse obtinute din defrisari. Ce obligatii au importatorii si exportatorii?
- Revolut a ajuns la 4 milioane de clienți persoane fizice în România
- Deloitte Romania si Reff & Asociatii au asistat Nokian Tyres in obtinerea ajutorului de stat in valoare de 99,5 milioane de euro pentru noua fabrica de la Oradea
- Studiu Deloitte: cheltuielile cu inceperea anului scolar stagneaza in 2024
- Deloitte România a asistat dezvoltatorul imobiliar AFI Europe în achiziția clădirii Bucharest Financial Plaza