Ursache: Mentinerea Hidroelectrica in starea de insolventa este un semnal prost pentru economie

Data publicarii: 02-03-2016 | Economie

Faptul ca statul roman nu a mai realizat nicio tranzactie pe piata de capital timp de un an si jumatate nu este un semnal bun pentru investitori, iar listarea Hidroelectrica ar putea constitui gura de aer de care piata are nevoie pentru a recapata increderea jucatorilor, a declarat miercuri vicepresedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara, Mircea Ursache.

"Am inițiat discuții cu autoritățile pentru a vedea dacă avem o șansă în 2016 să mișcăm piața de capital. Dar ca să poți să miști o astfel de piață, trebuie mai întâi ca tu ca stat să dai încredere pieței. Pauza de un an și jumătate în care statul nu a mai intervenit în piața bursieră este de prost augur pentru investitori. (...) Piața are nevoie ca de aer de câteva lucruri mari: Hidroelectrica! Menținerea ei în starea de insolvență este un semnal prost pentru economie. După părerea mea, vom avea un model de succes când vom trece la listare", a explicat Ursache.

Reprezentantul ASF a subliniat că, pe lângă efectul pozitiv asupra pieței de capital, listarea companiilor de stat aduce și alte beneficii, respectiv transferul de guvernanță corporatistă, care face ca atât managementul companiei respective, dar și profitul să arate mult mai bine.

Pe de altă parte, vicepreședintele ASF a admis că, la nivelul autorității, se lucrează încă la reglementările necesare pentru eliminarea barierelor care, de-a lungul timpului, au împiedicat dezvoltarea pieței de capital.

"Vă asigur că 2016 va fi anul în care piața românească se va elibera de toate aceste bariere", a mai spus Mircea Ursache.

Hidroelectrica a fost în insolvență în perioada iunie 2012 — iunie 2013, însă a reintrat în procedură de reorganizare judiciară în februarie 2014.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: