ELCEN si RADET nu au incheiat niciun protocol, iar Primaria nu a achitat datoria (surse)
Data publicarii: 19-04-2016 | EconomieElectrocentrale Bucuresti (ELCEN) si Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice (RADET) nu au semnat niciun protocol care sa rezolve situatia dintre ele, asa cum a anuntat marti primarul general interimar al Capitalei, Razvan Sava, au declarat, pentru AGERPRES, surse apropiate ELCEN.
"Nu a fost încheiat niciun protocol între ELCEN și RADET, iar Primăria nu a achitat datoriile la zi, așa cum a anunțat primarul general interimar. Au existat discuții privind intenția de semnare a unui astfel de parteneriat, dar nu s-a făcut nimic concret în acest sens până acum. Primăria nu a achitat niciun ban din restanțe", au spus sursele menționate.
Acestea au adăugat că ELCEN a ridicat pentru marți și miercuri poprirea pusă pe conturile RADET, pentru ca angajații Regiei să-și poată primi salariile.
Marți, primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava, a anunțat că i s-a comunicat că RADET și ELCEN au încheiat un protocol, astfel încât să nu mai apară probleme în relația dintre ele.
"S-a rezolvat și problema de ieri. Era iarăși acea discuție interminabilă între RADET și ELCEN. Am discutat și cu președintele CA de la RADET. Mi s-a comunicat că s-a încheiat un protocol, astfel încât să nu mai avem niciun fel de probleme în ceea ce privește relația dintre ei. Primăria și-a achitat toate datoriile, e la zi", a spus edilul, prezent la Observatorul Astronomic, întrebat de presă pe acest subiect.
Consiliul de Administrație al Electrocentrale București (ELCEN) a decis, vinerea trecută, respingerea solicitării RADET de a reduce gradul de poprire a conturilor bancare ale regiei de distribuție.
"Decizia de menținere a gradului de poprire la nivelul de 100% a fost determinată de faptul că furnizorii de gaze naturale și servicii auxiliare de transport și distribuție au acționat ELCEN în instanță pentru recuperarea sumei de aproximativ 500 de milioane de lei. Acest deficit a fost cauzat și de neonorarea de către Primăria Municipiului București a plății subvenției aferente trimestrului I al anului 2016, potrivit deconturilor depuse de RADET pentru energia termică livrată populației. Mai mult, Primăria Municipiului București nu a dispus măsurile necesare pentru utilizarea totală a creditului de 248 de milioane de lei contractat de la Trezoreria Statului, neutilizând ultima tranșă de 32 de milioane de lei", potrivit unui comunicat al ELCEN.
În urma unei sentințe civile, RADET este obligată să plătească ELCEN suma de 259 de milioane de lei, reprezentând datorii restante conform protocolului încheiat între Primăria București — RADET — ELCEN în 18 decembrie 2008.
Totodată, ELCEN deține împotriva RADET București un alt titlu executoriu în valoare de aproximativ 1,5 miliarde de lei, ca urmare a emiterii de către Tribunalul București a ordonanței de plată solicitată de către ELCEN.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Analiză EY - Cristian Cârstoiu: Vehiculele electrice continuă să se îndrepte spre dominația vânzărilor
- Studiu EY: Majoritatea directorilor generali se tem că recesiunea va fi mai gravă decât criza financiară - comunicat de presă
- Schneider Electric îl numește pe Marc Garner în funcția de Senior Vice President al diviziei Secure Power în Europa
- Sondaj Storia.ro: Proprietarii si cumparatorii din Romania fac un sumar al pietei imobiliare din 2022
- Opinie Deloitte: O noua incercare de fiscalizare a bacsisurilor – cum va functiona de data aceasta?
- Opinie Reff & Asociatii | Deloitte Legal: Noile reguli in materia controalelor fiscale – o schimbare de perspectiva
- Studiu EY: Lipsa de reacție la creșterea costului vieții este un risc major pentru industria telecom
- Studiu EY - Laura Vrînceanu, Senior Manager, Schimbări climatice și sustenabilitate - Companiile și investitorii sunt în dezacord în privința eforturilor de sustenabilitate
- Studiu EY - Georgiana Iancu, Partener: În 2022 românii au cheltuit mai puţin pe produse alimentare și au redus din economii și investiții - comunicat de presă
- EY România - Importurile de materii prime pentru producția sau repararea de aeronave pot fi scutite de taxe vamale în procedură vamală simplificată - punct de vedere
- Opinie Deloitte: Companiile din industria auto, intre provocarile externe si noile sisteme de raportare fiscala?
- eJobs: Care au fost cele mai căutate profiluri de candidați în 2022
- Undelucram.ro, cea mai mare comunitate pentru angajați din România, vizează 400.000 de euro pe SeedBlink pentru a continua extinderea regională și dezvoltarea tehnologiei AI
- Aspecte practice cu privire la redirecționarea impozitului pe profit sau al microintreprinderilor
- EY România - Iulia Bratu, Partener - Piața globală a IPO-urilor a trecut de la recorduri, la o scădere drastică - comunicat de presă