E.ON Energie a reziliat contractul cu Romgaz pentru achizitionarea de gaze destinate consumatorilor non-casnici

Data publicarii: 26-04-2016 | Economie

E.ON Energie Romania a reziliat contractul de vanzare-cumparare gaze naturale destinate pietei libere, categoria non-casnici, incheiat cu Romgaz in septembrie anul trecut, conform unui raport remis Bursei de Valori Bucuresti.

"SNGN Romgaz SA informează piața de capital cu privire la încetarea contractului de vânzare-cumpărare gaze naturale nr.14/2015, încheiat cu E.ON Energie România SA. Ca urmare a notificării transmise de către E.ON Energie România SA, contractul a fost reziliat cu data de 22 aprilie 2016", se menționează în raport.

Contractul prevedea furnizarea de gaze naturale de către Romgaz în perioada 1 octombrie 2010 — 30 septembrie 2016. Valoarea estimată a livrărilor era de 281,372 milioane lei, inclusiv TVA.

Raportul precizează că relațiile contractuale pe care Romgaz le are cu E.ON Energie rămân nemodificate în privința contractului de vânzare—cumpărare gaze naturale destinate pieței libere, categoria CPET (Centrale de producere energie termică), pentru perioada 1 octombrie 2015—30 septembrie 2016, cu o valoare de 504,987 milioane lei.

Directorul general al E.ON România, Frank Hajdinjak, a declarat marți, într-o conferință de presă, că prețul gazelor de import va continua să scadă în perioada următoare și va ajunge iarna viitoare la un nivel cu 10% mai mic decât cel al gazelor de producție internă.

"Prețul gazelor de import va continua să scadă și va ajunge în trimestrul al treilea și al patrulea al acestui an mai mic decât cel de producție internă. Conform contractelor pe care le avem, iarna viitoare, gazele de import vor fi cu 10% mai ieftine decât cele autohtone", a arătat el.

Hajdinjak a semnalat că scăderea prețurilor gazelor pe piețele internaționale a dus la apariția situației în care prețul pentru populație ar scădea dacă ar fi incluse în coș și gaze de import. Potrivit unei decizii a Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE), în luna aprilie populația consumă doar gaze de producție internă, iar situația s-ar putea menține până în martie anul viitor.

La finele lunii martie, ANRE a publicat un document potrivit căruia populația și termocentralele care furnizează agent termic consumatorilor casnici vor consuma doar gaze de producție internă în perioada 1 aprilie 2016 — 31 martie 2017.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: