Romania va primi 31,5 milioane de euro de la Uniunea Europeana pentru reabilitarea unor portiuni din DN 15 si DN 15A

Data publicarii: 04-05-2016 | Economie

Comisia Europeana a aprobat, miercuri, finantarea proiectului privind reabilitarea legaturilor rutiere Targu Mures - Reghin si Reghin - Saratel, parte a DN 15, respectiv DN 15A, a carui valoare eligibila depaseste 31 de milioane de euro, potrivit unui comunicat al Executivului comunitar.

Cofinanțarea din partea Uniunii Europene, prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), este de 31,5 milioane de euro. Proiectul a vizat reabilitarea a aproape 25 de kilometri din DN 15, între Târgu Mureș și Reghin, precum și a aproximativ 47 de kilometri din DN 15A, între Reghin și Sărățel.

"Acest proiect este încă o dovadă a interesului mare pe care Comisia Europeană îl acordă modernizării și dezvoltării infrastructurii de transport din România. Prin reabilitarea șoselelor care leagă localități importante din județele Mureș și Bistrița Năsăud, se asigură o mai bună conectivitate rutieră în centrul țării, creându-se, totodată, premisele unui transport mai sigur și mai rapid", a declarat comisarul pentru politică regională, Corina Crețu.

Proiectul este cofinanțat prin Programul Operațional Sectorial "Transport" al României, în cadrul Axei prioritare 2 "Modernizarea și dezvoltarea infrastructurii naționale de transport în scopul dezvoltării unui sistem de transport durabil" în perioada 2007 — 2013.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: