Ghinea (MFE): Pe partea de ghiduri este o intarziere inacceptabila; modulele MySMIS sunt in stadiu incipient

Data publicarii: 06-05-2016 | Economie

Multe ghiduri pentru cadrul financiar 2014-2020 nu sunt scrise, iar celelalte module din MySMIS sunt in stadiu incipient, a declarat, vineri, ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, intr-o conferinta de presa.

"Pe partea de ghiduri este o întârziere inacceptabilă. Există un mit pe care vreau să îl spulber, că au fost scrise, sunt deja în sertar și se aștepta sistemul IT. Îmi pare rău, nu este așa, unele sunt scrise, sunt în proces avansat dar nu multe. Înțeleg de ce, oamenii din Autoritățile de Management au alte urgențe. Am întrebat pe cineva: "Câți din AM-ul tău sunt capabili, știu și au timpul necesar pentru a scrie ghiduri?". Primesc răspunsul că doi sau maxim trei. Este inacceptabil. Vor fi echipe de lucru, oameni transferați de pe alte poziții pentru a se concentra pe ghiduri", a spus Ghinea.

El a precizat că nu este mulțumit de sistemul informatic pentru depunerea online a proiectelor, respectiv MySMIS.

"Modulul de primiri de cereri a fost deja lansat. Eu, personal, nu sunt un mare fan al modului în care arată. Eu nu sunt mulțumit de el. Nu am ce să fac, trebuie să mergem înainte cu el așa cum este. (...) Celelalte module, respectiv evaluare, contractare, achiziții, implementare sunt în stadiu incipient. Nu știu dacă vă dau o veste bună sau proastă dar sunt chiar în stadiu incipient. Toată lumea a luat acest sistem ca fiind o chestiune tehnică. Nu este o chestiune tehnică", a mai afirmat ministrul Fondurilor Europene.

Aplicația IT pentru depunerea online a proiectelor europene, MySMIS, poate fi folosită de către beneficiari de la începutul lunii aprilie a acestui an. Această aplicație IT a fost elaborată de Ministerul Fondurilor Europene, împreună cu Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS), pentru a facilita schimbul electronic de informații între beneficiari și autoritățile cu atribuții în gestionarea fondurilor europene structurale și de investiții.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: