Costescu, despre controlul la Metrorex: E unul dintre controalele pe care le face Corpul de control in mod curent

Data publicarii: 10-05-2016 | Economie

Controlul de la Metrorex, anuntat de Corpul de control al premierului, este unul dintre cele care se fac in mod curent si e bine ca este inopinat, pentru ca tine oamenii in forma, a declarat, marti, ministrul Transporturilor, Dan Costescu, intr-o conferinta de presa.

'E unul dintre controalele pe care le face Corpul de control în mod curent. Chiar la începutul mandatului acestui Guvern, Corpul de control a făcut întâi controalele la ministere, au urmat apoi, prin sondaj, companii. Și noi am avut vizitate câteva companii înaintea Metrorex. Astăzi a fost rândul lor, a fost un control inopinat. E bine să fie și controale inopinate. Ele țin oamenii în formă', a spus Costescu.

Referitor la faptul că anunțul privind controlul inopinat a fost publicat de Corpul de control pe Facebook înainte de a ajunge la Metrorex, ministrul a spus că probabil au fost pregătite cafelele în acest timp.

'E un Guvern care nu cred că a atins nivelul maxim de transparență și pentru asta mai este și taxat din când în când cu câte o glumă. Da, a fost anunțat pe Facebook. Colegii nu știu dacă și-au pregătit documentele, pentru că sunt foarte multe, sunt metri cubi, dar cu siguranță cafeaua au putut să o facă până a venit Corpul de control', a afirmat șeful de la Transporturi.

Corpul de control al premierului efectuează marți o acțiune de control inopinată la Metrorex, se precizează pe site-ul instituției guvernamentale.

"În data de 10.05.2016, Corpul de control al prim-ministrului desfășoară o acțiune de control inopinată la sediul Societății Comerciale de Transport cu Metroul București 'Metrorex' SA din Bd. Dinicu Golescu nr. 38, sector 1, București, în temeiul Ordinului nr. 59/29.04.2016, cu preluarea documentelor aferente următoarelor obiective: atribuirea și derularea unor contracte de achiziție a unor trenuri de metrou; atribuirea și derularea unor contracte de achiziție a unor lucrări la Magistrala 5 de metrou Drumul Taberei — Pantelimon", anunță Corpul de control.

Sursa: Agerpress