Activele nete ale fondurilor deschise locale de investitii au ramas la valoarea de 21 de miliarde de lei, in aprilie
Data publicarii: 16-05-2016 | EconomieActivele nete ale fondurilor deschise locale de investitii locale au avut o evolutie stationara in luna aprilie, nivelul atins fiind de 21 miliarde de lei (4,7 miliarde de euro), iar cresterea de la inceputul anului, de 0,2%, este in continuare modesta, potrivit datelor publicate luni de Asociatia Administratorilor de Fonduri.
Fondurile locale au înregistrat în aprilie ieșiri nete de 17,7 milioane de lei (4 milioane de euro), fiind vizate și în această lună în special fondurile de obligațiuni (minus 48 milioane lei), cele diversificate (minus 9,3 milioane lei) și în mai mică măsură cele de randament absolut (minus 3 milioane lei), cele monetare (minus 2,7 milioane lei), cele cu capital protejat (minus 1,5 milioane lei) și cele de acțiuni (minus 1,4 milioane lei ).
Potrivit sursei citate, mare parte din ieșirile nete înregistrate de toate aceste categorii de fonduri au fost compensate de intrările nete ale celorlalte fonduri (+48,2 milioane lei).
Activele nete exprimate în lei ale fondurilor deschise străine distribuite în România au scăzut cu 0,6%, comparativ cu luna martie, până la nivelul de 2,33 miliarde de lei (520 milioane de euro) și au înregistrat de la începutul anului o scădere de 1%.
De asemenea, fondurile deschise străine distribuite în România, având o pondere de 10% din totalul fondurilor deschise de investiții, au înregistrat în luna aprilie, spre deosebire de fondurile locale, subscrieri nete pozitive de 7,9 milioane de lei (1,8 milioane de euro).
Activele nete ale celor 23 de fonduri închise (locale și străine) au scăzut cu 1,5% în luna raportată, rămânând la nivelul de aproximativ 480 de milioane de lei (107 milioane euro). Aceste fonduri au înregistrat ieșiri nete în luna aprilie de 1,2 milioane lei (0,27 milioane euro).
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice