MFE: Valoarea fondurilor acordate prin mecanismele SEE si Norvegian a fost majorata la 502 milioane de euro
Data publicarii: 18-05-2016 | EconomieValoarea fondurilor acordate Romaniei prin mecanismele financiare SEE si Norvegian pentru perioada 2014 - 2021 a fost majorata la 502 milioane euro, cu 196 milioane euro mai mult comparativ cu perioada anterioara, potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Fondurilor Europene (MFE).
"Statele Spațiului Economic European și Uniunea Europeană au semnat, la 3 mai, acordurile pentru reînnoirea Mecanismului Financiar al Spațiului Economic European și a Mecanismului Financiar Norvegian pentru perioada de programare 2014 — 2021. Cele două mecanisme financiare, cunoscute și sub denumirea de 'Granturi SEE/Granturi Norvegiene', păstrează obiectivele generale de susținere a coeziunii economice și sociale în Europa prin creștere economică și dezvoltare durabilă și își propun să contribuie atât la reducerea disparităților economice și sociale în Spațiul Economic European, cât și la întărirea relațiilor bilaterale", informează MFE.
Potrivit instituției, România va beneficia de o alocare financiară sporită, de aproximativ 502 milioane euro, comparativ cu cea acordată pe perioada 2009 — 2014, în valoare de aproximativ 306 milioane euro, în contextul în care valoarea totală a granturilor acordate de Islanda, Liechtenstein și Regatul Norvegiei a fost majorată la aproape 3 miliarde de euro pentru o perioadă de șapte ani.
"O noutate o reprezintă înființarea unui nou fond pentru cooperare regională, în cadrul căruia o mare parte va fi dedicată promovării, ocupării forței de muncă în rândul tinerilor. Finanțările se vor acorda pentru cinci domenii prioritare, anume Inovare, Cercetare, Educație și Competitivitate, Incluziunea socială, Ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor și Combaterea sărăciei, Mediu, Energie, Schimbări climatice și Reducerea emisiilor de carbon, Cultură, Societatea Civilă, Bună guvernanță și Drepturi și libertăți fundamentale, Justiție și Afaceri interne. Ca urmare a semnării acestor acorduri, statele donatoare vor încheia, cu fiecare dintre cele 15 state beneficiare în parte, în urma negocierilor bilaterale, câte un Memorandum de Înțelegere pentru fiecare din cele două mecanisme financiare, ce vor stabili programele ce urmează a fi implementate", se mai arată în comunicat.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice