Airbus ofera asistenta tehnica in investigarea accidentului in care a fost implicata aeronava A320 operata de EgyptAir

Data publicarii: 19-05-2016 | Economie

Compania aeriana Airbus se ofera sa acorde asistenta tehnica agentiei franceze de resort - BEA si autoritatilor responsabile cu investigarea prabusirii aeronavei A320 operate de catre compania EgyptAir.

* LIVE UPDATE Avionul EgyptAir s-a prăbușit în largul insulei grecești Karpathos în spațiul aerian egiptean (surse aeroportuare)

* Președintele francez Francois Hollande confirmă că avionul EgyptAir dispărut 's-a prăbușit' în mare

Conform unui comunicat al Airbus, remis joi AGERPRES, avionul efectua o cursă programată, zborul MS 804 de la Paris, Franța, cu destinația Cairo, Egipt, și a dispărut în jurul orei 2,30 am (ora la Cairo, București) deasupra Mării Mediterane.

"Aeronava implicată, înregistrată SU-GCC, avea numărul de serie 2088 și a fost furnizată companiei EgyptAir de pe linia de producție în noiembrie 2003. Avionul, propulsat de motoare IAE, acumulase aproximativ 48.000 de ore de zbor. În acest moment nu sunt disponibile alte informații oficiale. În linie cu anexa 13 a ICAO, Airbus este gata să ofere orice asistență tehnică agenției franceze de resort — BEA — și autorităților responsabile cu investigarea incidentului", se menționează în comunicat.

Primul avion A320 a intrat în serviciu în martie 1988. La finele lunii aprilie 2016 peste 6.700 de aparate din familia A320 se află în serviciu în întreaga lume. Până în prezent, întreaga flotă a acumulat aproape 180 de milioane de ore de zbor, în peste 98 de milioane de zboruri.

'Suntem preocupați de soarta tuturor celor afectați de incident', spun reprezentanții companiei Airbus. Aceasta va face publice alte informații relevante pe măsură ce detaliile vor fi confirmate și aprobate pentru publicare de către autorități.

Președintele francez Francois Hollande a confirmat că aparatul de zbor al EgyptAir dispărut dimineață de pe radare 's-a prăbușit' în mare și a dat asigurări că, împreună cu autoritățile egiptene, va face tot posibilul ca familiile să beneficieze de sprijin în această încercare, relatează AFP.

'Avem datoria de a afla tot ce s-a întâmplat. Nicio ipoteză nu este privilegiată, niciuna nu este exclusă', a mai spus Francois Hollande, potrivit Le Monde.

'În același timp, avem datoria de a trage toate concluziile, fie că este vorba despre un accident, fie că este un act terorist', a mai spus el.

Potrivit AFP, justiția franceză a anunțat deschiderea unei anchete în acest caz.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: