Sorin Dimitriu a solicitat suspendarea sa din functia de vicepresedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, in urma anchetei DNA

Data publicarii: 19-05-2016 | Economie

Sorin Dimitriu a solicitat suspendarea sa din functia de vicepresedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, incepand cu data de 18 mai 2016, informeaza un comunicat al CCIR remis, joi, AGERPRES.

Suspendarea i-a fost cerută de președintele CCIR, Mihai Daraban, ca urmare a deciziei procurorilor Direcției Naționale Anticorupție de a dispune efectuarea în continuare a urmăririi penale față de acesta.

Sorin Dimitriu, care este și președinte al Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București, este urmărit penal de procurorii DNA pentru că a atestat, în mod nereal, că instituția pe care o conducea îndeplinea condițiile cerute de legislația Uniunii Europene pentru a putea obține fonduri nerambursabile.

El este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecințe deosebit de grave, și schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor europene, ambele în formă continuată.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis miercuri AGERPRES, în contextul implementării a trei proiecte finanțate din fonduri europene, în 2009, Dimitriu, în calitate de președinte, a atestat, în mod nereal, că instituția pe care o conducea îndeplinea condițiile cerute de legislația Uniunii Europene pentru a putea obține fonduri nerambursabile.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: