Michel Sapin: Fuziunea dintre London Stock Exchange si Deutsche Boerse ridica potentialele temeri privind concurenta
Data publicarii: 20-05-2016 | EconomiePlanificata fuziune de 30 miliarde de dolari intre London Stock Exchange si Deutsche Boerse ridica potentialele temeri privind concurenta, a afirmat vineri ministrul francez de Finante, Michel Sapin, transmite Reuters.
Propusa fuziune va crea un grup similar cu operatorul bursier american Intercontinental Exchange (ICE), care are o prezență masivă pe piața de instrumente financiare derivate, și ar lăsa în urmă rivalele mai mici din Europa, cum ar fi Euronext Paris.
"Vreau să exprim temerile Guvernului francez legate de această tranzacție. Avem dubii privind consecințele pe care le-ar putea avea această fuziune asupra finanțării economiei reale din Franța și Europa", a declarat Sapin.
Acesta a adăugat că fuziunea acestor doi operatori va avea ca rezultat un grup major, care ar putea deține majoritatea instrumentelor "care fac piețele noastre să funcționeze eficient".
"Acesta fapt reprezintă o problemă de concurență și vrem să ne asigurăm că se va implica și Comisia Europeană, pentru a se evita situația în care apare o poziție dominantă", a subliniat el.
În luna martie a acestui an, London Stock Exchange și Deutsche Boerse au ajuns la un acord de fuziune, o tranzacție evaluată la 30 miliarde de dolari. O eventuală preluare a London Stock Exchange de către Deutsche Boerse va da naștere celui mare operator bursier european, viitorul grup fiind capabil să rivalizeze cu principalii actori americani din sector.
Cu toate acestea, există îndoieli cu privire la obținerea aprobărilor necesare pentru această fuziune din partea autorităților europene de reglementare, precum și cu privire la atractivitatea unei astfel de combinații, în eventualitatea în care populația Marii Britanii va vota în favoarea ieșirii din Uniunea Europeană la referendumul din 23 iunie.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice