Directia Silvica Gorj va comercializa peste zece tone de flori de soc

Data publicarii: 23-05-2016 | Economie

Angajatii Directiei Silvice Gorj sunt angrenati, in aceasta perioada, in recoltarea a aproximativ zece tone de flori de soc, cantitate ce va ajunge pe piata interna la unitati producatoare de ceaiuri medicinale, a declarat luni directorul institutiei, Ovidiu Carstoc.

Potrivit sursei citate, campania de recoltare a florilor de soc va fi finalizată în cursul acestei săptămâni. Pentru perioada următoare, conducerea instituției așteaptă oferte de pe piața internă pentru livrarea fructelor de pădure din a căror vânzare, anual, unitatea strânge circa 50.000 lei.

Ovidiu Cârstoc a mai menționat că, în primele patru luni ale anului, instituția pe care o conduce a realizat o cifră de afaceri de 1,1 milioane lei, profitul fiind de 700.000 lei.

"Undeva pe miercuri este gata și această campanie și vom aduna în jur de 11-12 tone care vor fi livrate tot în piața internă. Aceste plante medicinale merg în piața internă la unități producătoare de ceaiuri medicinale. Pentru fructe de pădure așteptăm oferte de pe piața internă pentru că lucrăm cu firme românești care duc pe piața intracomunitară. Anul acesta vom încheia tot cu profit, deja avem realizată cifra de afaceri la 4 luni, avem 110 miliarde și 7 miliarde profit. Nu avem deficit de personal și ne asigurăm necesarul de personal silvic având în vedere pensionările care au fost în ultimul timp", a spus Ovidiu Cârstoc.

Sursa: Agerpress