Vicepresedintele Parlamentului Germaniei, Johannes Singhammer: Investitorii germani nu au probleme sa vina in Romania

Data publicarii: 23-05-2016 | Economie

Vicepresedintele Parlamentului Germaniei, Johannes Singhammer, da asigurari ca investitorii germani nu au probleme sa vina in Romania, apreciind chiar ca Sibiul este un exemplu in acest sens, fiind un oras cu puternice investitii nemtesti si "un grad de indatorare mult sub nivelul multor orase din Germania".

Întrebat de jurnaliști dacă investitorii germani doresc să vină în continuare în România, Johannes Singhammer a declarat luni, într-o conferință de presă, că impresia sa este că nu există probleme în acest sens.

"Din contră, Sibiul are avantaje mari pentru investitorii germani. Cel mai mare punct forte pe care îl are Sibiul este infrastructura și aeroportul. Pentru viitorii investitori din Germania ruta Munchen — Sibiu este definitorie și desigur și deschiderea și prietenia pe care investitorii germani le simt în Sibiu", a declarat Singhammer.

Oficialul german, aflat în vizită la Primăria Municipiului Sibiu, a mai spus că "de câțiva ani, cuvântul șomaj nu se mai cunoaște în Sibiu".

Vicepreședintele Parlamentului Germaniei apreciază că îndatorarea este sub nivelul multor orașe din Germania și a făcut referire și la demararea programului de industrializare a zonei, 'care deja aduce roade'.

Johannes Singhammer este convins că "într-o Europă cu dificultăți, (...) o țară singură nu poate face față problemelor actuale".

"De aceea avem nevoie de o colaborare în Europa, nu doar între țări, ci și între orașe și regiuni. Și Sibiul arată în mod exemplar cum această colaborare poate arăta. Cred că în viitor există posibilități enorme de dezvoltare în Europa, mai ales între relația Germania și Sibiu. (...) Noi dorim să intensificăm aceste relații și suntem convinși că vom avea o colaborare foarte bună", a mai spus Singhammer.

Vicepreședintele Parlamentului Germaniei a mai subliniat faptul că țara sa dorește sprijinirea învățământului în limba germană din Sibiu.

"Noi ca și Parlament Federal avem interesul ca cei care vor să învețe limba germană să poată să învețe limba germană și școlile în limba germană să fie promovate în Sibiu", a adăugat Johannes Singhammer.

Acesta s-a întâlnit luni, la Primăria Sibiu, cu Astrid Fodor, primarul interimar al orașului și reprezentant al Forumului Democrat al Germanilor din România.

"Delegația a venit special din Germania pentru vizitarea acestei zone, Sibiu. Au vizitat Sibiul și Brașovul. Sibiul se află tot mai mult pe agenda politicienilor germani. Această vizită este de fapt începutul unei serii de vizite care sunt anunțate și care vor fi la nivel înalt. Sibiul în continuare este un punct de reper important în politica Germaniei", a declarat la finalul întâlnirii, Astrid Fodor, primar interimar al Sibiului.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: