Romanii mai au actiuni in valoare de 400-600 milioane de euro, din planul de privatizare in masa de la inceputul anilor '90

Data publicarii: 27-05-2016 | Economie

Valoarea actiunilor detinute de romani in urma planului de privatizare in masa derulat la inceputul anilor '90 se ridica la 400 - 600 de milioane de euro, a declarat vineri Lucian Anghel, presedintele Bursei de Valori Bucuresti, la Targul Banii Tai Expo.

"Sunt sute de mii de români care au acțiuni rezultate din planul de privatizare în masă la începutul anilor '90. Foarte mulți dintre ei au uitat sau nici nu știu că au aceste acțiuni. În cele două zile de târg, vineri și sâmbătă, au ocazia să descopere, gratuit, de la Depozitarul Central dacă au sau nu acțiuni. În general, discutăm de câteva sute de lei, bani pe care românii nu știu ca îi au și-i pot utiliza....Discutăm de câteva sute de lei de persoană, iar suma totală se ridică la 400 — 600 milioane de euro. Sunt sume colosale deținute de sute de mii de români, unii dintre ei pot să moștenească. Persoanele interesate se pot prezenta la cortul Depozitarului Central din Piața Universității cu buletinul pentru a obține o adeverință dacă au acțiuni, la ce companii și câte titluri dețin. Ulterior, se pot adresa unui broker pentru a vinde acțiunile", a spus Lucian Anghel.

Depozitarul Central va oferi o serie de servicii gratuite în cadrul târgului Banii Tai Expo 2016, organizat de Bursa de Valori București pe 27 și 28 mai, în Piața Universității. La Târgul Banii Tai Expo, Depozitarul Central va fi reprezentat de specialiști ai instituției de la care vizitatorii târgului vor putea afla pe loc și gratuit dacă sunt acționari ai emitenților listați pe bursă. În plus, deținătorii de instrumente financiare care nu sunt clienți ai unei case de brokeraj și doresc încasarea dividendelor în contul bancar propriu își vor putea înregistra tot gratuit codul IBAN, pe baza unui extras de cont de la bancă.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: